Bijna de helft van de paasvuren in Overijssel afgelast, deze gaan vooralsnog door

Dit weekend zouden zo'n 119 paasvuren in vlammen opgaan, maar door bijna de helft van de vreugdevuren is een streep gezet. Deze mogen niet worden aangestoken in verband met de aanhoudende droogte.

In heel Overijssel heeft de veiligheidsregio fase 2 afgekondigd. Dit houdt in dat het risico op natuurbranden hoog is en dat deze branden zich door de droogte en mogelijke wind snel en onvoorspelbaar ontwikkelen. 

Veiligheidsmaatregelen aangescherpt

Onder meer de gemeenten Enschede, Steenwijkerland, Dalfsen, Staphorst, Hardenberg en Olst-Wijhe hebben de paasvuren in de verschillende dorpen verboden.

In andere gemeenten gaan de paasvuren vooralsnog wel door. Een aantal gemeenten heeft wel bepaalde veiligheidseisen gesteld aan de vuren. In de gemeente Dinkelland bijvoorbeeld. Daar mag er één paasvuur per kern aangestoken worden. Maar als het zondag te hard gaat waaien, kunnen de paasvuren alsnog verboden worden. 

Strijd der paasvuren

Ook de jaarlijkse strijd om het hoogste paasvuur tussen Dijkerhoek en Espelo gaat niet door. De gemeente verleent een vergunning voor de vuren, maar deze mogen een maximale inhoud van 500 kuub en een hoogte van acht meter hebben. In Espelo was de bedoeling dat de houtberg zo'n twintig meter hoog zou worden. 

Op onderstaand kaartje staan alleen georganiseerde paasvuren. In het rood de paasvuren die niet doorgaan in het groen de paasvuren die vooralsnog doorgaan. Mist er een paasvuur of klopt er informatie niet? Laat het weten via WhatsApp: 06 570 33333. 

Dit kaartje wordt continu geüpdatet. Het kan enkele minuten duren voordat een aanpassing is doorgevoerd.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Paasvuren Droogte Nieuws
Deel dit artikel: