ganzen

Zwolse ganzenfamilie verhuist van omgeving A28 naar ganzenopvang

De ganzen komen terecht in een gastenopvang
De ganzen komen terecht in een gastenopvang © RTV Oost
De ganzen die verblijven in de Zwolse bermen van de A28, Katerdijk en Blaloweg worden komende week verplaatst. De gemeente Zwolle laat weten dat een ganzenorganisatie de familie woensdag gaat verhuizen naar een speciale ganzenopvang.
De afgelopen tijd zijn er verschillende opties overwogen om de ganzen te vangen en te verplaatsen en daarmee de veiligheid van het verkeer op deze plekken te verbeteren. Regelmatig steken de ganzen namelijk plotseling de weg over. Dit kan onveilige situaties opleveren voor mens en dier. Daarom worden de ganzen nu verplaatst naar een ganzenopvang in Drenthe.
"Dit is een mooie oplossing", aldus wethouder William Dogger. "Doordat we de ganzen wegvangen wordt het veiliger en hoeven automobilisten niet meer plotseling op de rem te trappen met alle gevolgen van dien. En de ganzen hebben straks alle ruimte en een plek waar ze ongestoord en veilig kunnen rondlopen."

Diervriendelijke werkwijze
Het vangen en verplaatsen van de ganzen gebeurt op een diervriendelijke manier. Wanneer er bijvoorbeeld broedende ganzen worden aangetroffen, worden deze ganzen niet gestoord en op een later moment verplaatst.
Op de nieuwe plek kunnen de ganzen rondlopen op een terrein ter grootte van acht voetbalvelden. De komende tijd gaat de gemeente onderzoeken of er maatregelen genomen kunnen worden, zodat de bermen rondom de Blaloweg en Katerdijk minder aantrekkelijk worden voor ganzen om te verblijven.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.