Wout Brama

Brama zet alles op alles voor kampioenswedstrijd FC Twente: ''Dan kan ik meespelen''

Wout Brama schaart zich inmiddels in een illuster rijtje. De aanvoerder van FC Twente kampt met een achillespeesblessure en zet alles op alles om de kampioenswedstrijd tegen Jong AZ binnen de lijnen mee te maken. De afgelopen dagen bracht hij een bezoek aan de bekende sportarts Müller-Wohlfahrt in München. Onder meer wereldsterren als Usain Bolt, Steven Gerrard en Cristiano Ronaldo gingen hem voor. 
"Als ik dat niveau ooit nog wil bereiken, mag ik nog wel een paar stappen zetten", grapt Brama aanvankelijk. "Het is niet leuk om daar naartoe te gaan, maar het is wel voor een goed doel. Hij heeft een bepaalde techniek, die men niet in Nederland hanteert. Dat betekent géén gebruik van hormooninjecties. Daar ben ik een groot voorstander van, want cortison injecties kunnen schandelijk zijn voor je achillespees. Dan kan-ie afscheuren en dat wil ik absoluut niet. Mijn probleem zit niet in de pees, maar eromheen. Daar hebben ze nu een oplossing voor gevonden die mijn herstel hopelijk bevordert."

Speelt Brama?

Brama hoopt maandag op het veld te staan in De Grolsch Veste. "Die kans is aanwezig, maar ik kan er niet al te veel over zeggen. Ik mag nog niet veel doen. Morgen mag ik weer iets meer in beweging komen. Zaterdag kan ik dan wat werk op de crosstrainer verrichten. Dan sta ik zondag hopelijk op het trainingsveld en kan ik maandag, mits de reactie goed is, meespelen", vertelt Brama, volgens wie er geen man over boord is wanneer hij niet inzetbaar blijkt. "Ik ben niet de enige kracht achter dit FC Twente. Dat is absoluut niet zo. Ik ben maar één schakel. We moeten niet overdrijven."

Kantelpunt

Het kampioenschap kan FC Twente vrijwel niet meer ontgaan. Gedurende de voorbereiding was Brama nog allesbehalve overtuigd van de titelkansen van FC Twente. Gaandeweg het seizoen kwam het kantelpunt. "Na Jong Ajax-thuis hebben we een heel sterke serie neergezet. Er zat natuurlijk zo nu en dan ook wel wat geluk bij, dan moeten we niet vergeten. Dan komt er vertrouwen in de ploeg. Er ontstond een stabiel team en daar kun je op bouwen richting een kampioenschap."

Kampioensspeech

Een kampioensspeech heeft Brama echter nog niet op papier staan. "Ik zal er over nadenken, maar het was niet mijn intentie. Ik denk dat er genoeg mensen zijn die wat willen zeggen, maar ik heb nog niets geschreven", besluit hij met een kwinkslag.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.