Koningsdag LIVE bij RTV Oost

Overijssel viert zaterdag Koningsdag en RTV Oost is erbij! De hele dag volgen we de Oranje-activiteiten in de provincie in een liveblog op internet, op radio en televisie.

Vanaf 06.00 uur ’s morgens gaan onze verslaggevers op pad om de sfeer te proeven. Hoe worden de eerste plekjes op de vrijmarkten veroverd, wat zijn de beste verkooptechnieken, wat is populaire handelswaar en waar zijn de beste optredens? Verder is er volop aandacht voor tradities als de aubade, het vlagprotocol en oranje lekkernijen als de oranje tompouce en oranje bittertjes.

Wat doe jij tijdens de Koningsnacht en op Koningsdag?
Sta je te dansen op een festival, met je spulletjes op de vrijmarkt, óf heb je je uitgedost in een bijzondere oranje-outfit aan? Deel je foto, video en belevenissen op Twitter en Facebook met #rtvoost. 

Prijs je vrijmarkt-spullen aan!
Heb je de zolder opgeruimd, al je kasten uitgespit én sta jij ook met je kleedje op de vrijmarkt? Dan kunnen wij je helpen je oude spullen aan de man te brengen! Mail of app ons een foto of video van je koopwaar. De leukste inzendingen krijgen tijd om op Radio Oost hun koopwaar aan te prijzen. Mail naar koningsdag@rtvoost.nl, of app naar 06 - 111 24 680. Vermeld je naam en telefoonnummer en de plek waar je staat, en wij maken je los!

Koningsdag in Overijssel volg je zaterdag 27 april vanaf 06.00 uur op Radio Oost en www.rtvoost.nl. Een samenvattend verslag zie je om17.35 uur op TV Oost. Zin om zelf iets leuks te doen op Koningsdag? Op www.overuit.nl vind je een overzicht van alle koningsdagactiviteiten in Overijssel.

 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Persberichten Meer
Deel dit artikel: