Zwolle

Definitief geen overname WZCO, meerdere partijen nemen zorg over

De zorg wordt volgens de curator door meerdere partijen overgenomen
De zorg wordt volgens de curator door meerdere partijen overgenomen © RTV Oost
Er is geen overnamekandidaat gevonden voor WoonZorg Combinatie Overijssel (WZCO). Dat bevestigt curator Reinier Quint. De zorg die WZCO leverde, wordt nu door meerdere partijen overgenomen.
WZCO is in 2013 opgericht, destijds gericht op de gehandicaptensector. Later verlegde de instelling die focus naar beschermd wonen (GGZ) en cliënten die thuisondersteuning nodig hebben. WZCO leverde zorg aan circa 160 cliënten in de gebieden Noord-Veluwe en IJssel-Vecht. 
De Zwolse partijen Swollwacht en ChristenUnie maakten zich zorgen over de zorg voor deze cliënten. Volgens curator Quint zijn er per regio groepen gevormd met daarin gemeenten en zorgverzekeraars. Deze partijen bekijken welke cliënt welke zorg nodig heeft.

Medewerkers

Een klein deel van de medewerkers van WZCO heeft volgens Quint werk gevonden bij de zorgpartijen die het werk hebben overgenomen. Welke partijen dit zijn, is niet bekendgemaakt. Quint: "Er is in de zorg voldoende vraag naar personeel, dus ik verwacht dat de meeste mensen alsnog een andere baan kunnen vinden."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.