Pusic rekent FC Twente nog niet rijk: ''Pas dan kunnen we feestvieren''

Waar alles en iedereen rondom FC Twente zich opmaakt voor het kampioenschap, rekent trainer Marino Pusic zich nog lang niet rijk. De oefenmeester erkent dat de Tukkers op pole position liggen, maar voorlopig gaat alle focus naar het titelduel met Jong AZ.

"Het is nog niet gespeeld, dat blijf ik steeds roepen. Wij moeten eerst nog een wedstrijd winnen. Om dat binnen te slepen moeten we echt heel diep gaan. Pas dan kunnen we feestvieren", legt Pusic uit. "Natuurlijk zijn we er dichtbij. Het is logisch dat mensen met het kampioenschap bezig zijn. Maar ik vind dat wij de focus moeten houden op de eerstvolgende wedstrijd."

Plan van aanpak

FC Twente zou zich in eerste instantie op bezoek bij Jong Ajax tot kampioen van de Keuken Kampioen Divisie kunnen kronen. Door deze wedstrijd ging echter een streep. "Op dat moment is het wel even omschakelen. We hebben direct een plan van aanpak gemaakt, met daarin de wijze waarop we deze week aan zouden vliegen. Dat hebben we besproken met de groep. Die werkwijze en dat ritme moeten we vasthouden tot en met maandag", luidt het vervolg.

"Supporters verdienen dit"

Volgens Pusic zijn de spelers klaar om FC Twente terug naar de Eredivisie te schieten. "De groep staat er prima op. We hebben vandaag hartstikke goed getraind, vol energie, moed en spirit. Ik ben tevreden en heel blij dat we deze kans krijgen voor ons eigen publiek. Onze supporters verdienen dit", besluit hij.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: