nieuws

Kampioenswedstrijd FC Twente op grote schermen in binnenstad Enschede

Enschede is klaar voor een feest op Tweede Paasdag
Enschede is klaar voor een feest op Tweede Paasdag © Archief
De mogelijke kampioenswedstrijd van FC Twente is maandag op grote schermen te zien in de binnenstad van Enschede. Indien concurrent Sparta morgen 'gewoon' wint, zijn de Tukkers nog geen kampioen en komen op Tweede Paasdag de schermen op het H.J. van Heekplein te staan.
De plannen zijn mogelijk dankzij een forse financiële bijdrage van Jongbloed Fiscaal Juristen, naast de bijdrages vanuit het Ondernemersfonds, Vereniging Horeca Stad Enschede en Enschede Promotie.
Geldschieter Dennis Jongbloed geeft als belangrijkste motivatie dat hij vindt dat iedereen in de stad de ploeg samen moet kunnen aanmoedigen. "Dit feestje moet doorgaan zodat alle fans dit met elkaar kunnen vieren. Binnen een jaar terug naar het hoogste niveau is een prestatie van formaat, waar we trots op mogen zijn. Het wordt een geweldig feest met 10.000 mensen op het H.J. van Heekplein, het is gaaf dat iedereen enthousiast is."
Marieke ter Brugge van Enschede Promotie: "We werken al weken samen met de Vereniging Horeca Stad Enschede (VHSE) en het Ondernemersfonds rondom public viewing in de binnenstad en we vinden het dan ook geweldig om te zien dat een ondernemer uit de stad opstaat en de benodigde middelen beschikbaar stelt waardoor het initiatief alsnog mogelijk wordt gemaakt."

Programma

Het programma op tweede paasdag start om 13.00 uur op het H.J. van Heekplein met enkele optredens. Vanaf 14.30 uur is de kampioenswedstrijd FC Twente tegen Jong AZ op grote schermen te zien. De gemeente Enschede adviseert om met openbaar vervoer of de fiets te komen.
Mocht FC Twente morgen alsnog kampioen worden, dan gaan alle plannen voor tweede paasdag niet door. De gemeente Enschede laat weten dat grote schermen morgen niet mogelijk zijn, in verband met de extra warenmarkt op Goede Vrijdag.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.