KNVB schuift speelronde 33 op naar 15 mei, play-offs ook later

De KNVB komt het drukke speelschema van Ajax tegemoet door de hele voorlaatste speelronde 33 te verschuiven van zondag 28 april naar woensdag 15 mei. Dat is na de laatste speelronde 34 op zondag 12 mei. Ook de play-offs voor promotie/degradatie en voor het Europese ticket zullen hierdoor verschuiven.

Dat betekent dat Heracles Almelo wellicht een cruciale rol krijgt in de titelstrijd. Het duel tussen PSV en de Almeloërs is nu op de laatste speeldag van de competitie. Op diezelfde avond gaat medekoploper Ajax op bezoek bij De Graafschap. Voor PEC Zwolle eindigt het seizoen nu met de uitwedstrijd tegen NAC. De duels beginnen op 15 mei allemaal om 19.30 uur.

Play-offs

Go Ahead Eagles krijgt wat extra rust tussen de laatste competitiewedstrijd op vrijdag 3 mei en de play-offs. Als de ploeg uit Deventer in de halve finales mag instromen, is de eerste wedstrijd in de play-offs niet op donderdag 16 mei, zoals aanvankelijk was gepland. Nieuwe data voor de play-offs heeft de KNVB nog niet bekendgemaakt.

Door de verschuivingen krijgt Ajax wat lucht. De Amsterdamse club heeft de halve finales van de Champions League bereikt en daar had de voetbalbond bij het plannen van de competitie geen rekening mee gehouden.

Overleg met gemeenten

De KNVB heeft het besluit met alle clubs besproken, maar zij moeten dit uiteraard nog overleggen met de gemeenten en politie. "We hebben vooraf alle belangen meegewogen dus denken dat het zo haalbaar is", aldus de bond in een persbericht.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: