Titelkoorts stijgt in huize Bijen: ''Benieuwd naar mijn gevoel van maandag''

Voor Peet Bijen kan het niet snel genoeg maandagmiddag om en nabij half vijf zijn. De centrale verdediger van FC Twente kijkt reikhalzend uit naar het aanstaande kampioenschap van FC Twente, dat op Tweede Paasdag tegen Jong AZ definitief over de streep kan worden getrokken.

"In eigen huis, met al onze fans erbij. Dat is geweldig. Ik hoop op een groot feest maandag", vertelt Bijen, die begrijpt dat de supporters opgelucht reageerden toen bekend werd dat de wedstrijd tegen Jong Ajax niet doorging. "Dat veel fans er op De Toekomst niet bij konden zijn, is heel vervelend. Ik heb ook wel een aantal berichten gekregen, met: 'verlies die wedstrijd daar maar, dan is in ieder geval iedereen erbij.' Maar op een gegeven moment distantieer je je daarvan en gaat de focus naar de wedstrijd. Ik had het ook prima gevonden om gewoon tegen Jong Ajax te voetballen."

Perfecte scenario

"Maar dit is wel het perfecte scenario voor ons", zegt Bijen daar snel achteraan. "We kunnen het thuis afmaken, mits Sparta vrijdag van Helmond Sport wint." De geboren Hengeloër moet zijn geduld nog even bewaren. "Zulke wedstrijden speel je bijna nooit. Ik ben benieuwd naar mijn gevoel van maandag. Maar als ik er nu over nadenk geniet ik er ook van en heb ik er hartstikke veel zin in", aldus Bijen. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
FC Twente Peet Bijen Betaald voetbal Voetbal Sport
Deel dit artikel: