Deventer

Origineel! Paasvuur Schalkhaar dit jaar op groot beeldscherm

Ze hadden dinsdag al besloten het hout zelf weg te halen, voordat de gemeente zou ingrijpen. En er was ook snel een ludiek alternatief bedacht: het paasvuur in Schalkhaar is zondagavond op een groot beeldscherm te zien. En hopelijk is er ook een rookkanon bij.
Op een weiland bij sportpark De Horsterhoek is al het hout inmiddels verdwenen. "Je kunt het nog zien aan de gele plekken, daar lag het", wijst Erik Oldenhof naar de plek waar het zou moeten gebeuren. "Maar we hebben een mooi alternatief bedacht."

'Gezellige vlammen'

Samen met Marc Hendrickx is hij bezig aan de laatste voorbereidingen voordat het terrein ingericht gaat worden. "Natuurlijk is een echt paasvuur veel mooier, maar ja. En het feest gaat gewoon door, dus hebben we dit bedacht. Hebben we toch nog gezellige vlammen."
Morgen is er ruimte voor het vogelschieten, daarna komt het beeldscherm op een vastgestelde plek. "Zes bij twaalf meter. Dat is dus 72 vierkante meter paasvuur. Volgens mij hebben hebben we er zelf een rookkanon bij. Wat wil je nog meer", zegt Hendrickx lachend.

Niet minder gezellig

De twee denken dat het er niet minder gezellig om wordt. "Er is een dj en een bierwagen, wat dat betreft niks aan de hand dus. Maar we hopen natuurlijk wel dat het volgend jaar weer een gewoon paasvuur is."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.