Zwolle

Bioscoopfilm brengt ode aan nachtleven in Zwolle, Deventer en Enschede

In Zwolle gaat vrijdagavond een film in première over het nachtleven in drie Overijsselse steden. De film het Wakers. De nachtburgemeesters van deze steden laten zien wat er zoals in de nachtelijke uren gebeurd.
Ook in Nijmegen en in Groningen zijn opnames gemaakt. De film is tevens ook een ode aan het nachtleven. In de vijf steden werden de nachtburgemeesters gevolgd door een cameraploeg. Op die manier werd in beeld gebracht wat er in de nacht zoals te doen is.

Zwolle

Zo ging de nachtburgemeester van Zwolle mee met de politie. Bij de Sassenpoort was er een verkeerscontrole gericht op het rijden zonder deugdelijke verlichting.

Enschede

In Enschede bracht de de nachtburgemeester een bezoek aan kunstenaars die vooral 's nachts aan het werk. Hij ging met de filmploeg naar een voormalig ziekenhuis waar de kunstenaars hun atelier hebben

Deventer

En in Deventer ging de nachtburgemeester samen met de stadsdichter naar het ziekenhuis. Daar werden gedichten voorgedragen aan het personeel dat 's nachts werkt.

Partij voor Cultuur

De film is een initiatief van Martijn van Hese van de Partij voor Cultuur in Zwolle en van Jeroen van Doornik, nachtburgemeester van Zwolle. Het idee is ontstaan nadat Jeroen veel vragen kreeg over zijn functie. Veel mensen vragen zich af wat een nachtburgemeester zoal doet en wat er 's nachts te beleven valt. Het antwoord is in de film te zien.

Première

De première vrijdagavond is bij Pathé in Zwolle. Deze voorstelling is alleen voor genodigden. Zaterdag draait de film in het Zwolse Fraterhuis en bij Concordia in Enschede en op 3 mei bij filmhuis de Keizer in Deventer. Ook in de bioscopen van Nijmegen en Groningen is de film te zien.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.