nieuws

Toerisme in Deventer bloeit: bijna drie miljoen bezoekers per jaar

Het toerisme in Deventer groeit als kool. Bijna drie miljoen mensen bezochten de stad vorig jaar. In 2017 waren dat nog 2,4 miljoen bezoekers, een stijging van 12 procent. Dat maakten de gemeente Deventer en de VVV vandaag bekend.
Om precies te zijn bezochten 2.992.000 mensen de stad aan de IJssel. De ambitie van de stad om in 2020 drie miljoen bezoekers te halen, is daarmee bijna gehaald.
Uit onderzoek blijkt dat toeristen de stad in 2018 gemiddeld 2,9 keer bezochten. Dat zijn dus ongeveer 1 miljoen unieke bezoekers voor de stad. Ze komen voornamelijk om te winkelen, voor de horeca, Deventer stadswandelingen en evenementen. In 2018 vierde de stad ook haar 1250 jarig bestaan en ook dat trok mogelijk extra bezoekers.

Slapen

Het aantal overnachtingen steeg ook. Wat opvalt is het aantal overnachtingen op campings (+11,5%). Het aantal hotelovernachtingen steeg minder hard (+3,6%).
De ambitie van Deventer is dat het aantal hotelovernachtingen verder gaat stijgen. De komende tijd komen er nieuwe hotels bij in Deventer. Zoals in de Keizerstraat en het Van der Valk hotel, vlakbij de A1.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.