FC Twente

FC Twente-fans zien Sparta geen fout maken: kampioensfeest nog even uitgesteld

De supporters van FC Twente moeten nog even geduld hebben. Omdat Sparta Rotterdam vanavond won van Helmond Sport, is de Enschedese club nog geen kampioen van de Keuken Kampioen Divisie. Twente-fans volgden in de Enschedese binnenstad de wedstrijd van Sparta.
"Prima resultaat. Nu kunnen we het maandag in De Grolsch Veste zelf afmaken", lacht een van de supporters van FC Twente. 

Drukte in binnenstad

De roodhemden kwamen vrijdagavond zelf niet in actie. Toch stroomden de Enschedese kroegen en terrassen vanavond vol met Twentse fans die de wedstrijd van Sparta tegen Helmond Sport wilden volgen. "Dit gaat prima", vertelt een Twente-fan die op het terras de wedstrijd van Sparta volgt. "Het is toch het mooiste als je het eigen kampioenschap in een uitverkocht stadion kunt vieren. Dus we gaan er vanuit dat dat maandag gebeurt."

Verboden wedstrijd

De wedstrijd tegen en bij Jong Ajax die in eerste instantie voor vanavond gepland stond, is op last van de lokale autoriteiten afgelast. Er was op sportpark De Toekomst slechts plek voor 185 Twente-supporters, daarom wilde Vak-P met duizenden naar Amsterdam komen om daar in de binnenstad de wedstrijd te volgen. De burgemeesters van Ouder-Amstel en Amsterdam zagen dat niet zitten en verboden de wedstrijd.

Kampioenswedstrijd

FC Twente speelt maandag om half drie in De Grolsch Veste tegen Jong AZ. Als de club zich dan verzekert van de eerste plek op de ranglijst, zal oud-speler Blaise Nkufo de kampioensschaal aan aanvoerder Wout Brama uitreiken.
De wedstrijd is op tweede paasdag live te volgen op Radio Oost.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.