Expeditie Oost

Op de (koninklijke) koffie mét Staphorster rol bij Marrie Figeland

Al sinds haar jeugd is ze besmet met het Koningshuis-virus. Marrie Figeland uit Staphorst verzamelt alles, maar dan ook echt alles, van de leden van onze dynastie.
Begin april mailde Marrie Team Expeditie Oost met het verzoek eens langs te komen bij haar thuis om de collectie te aanschouwen. Zo gezegd, zo gedaan.
Een Koninklijk bakkie
Een Koninklijk bakkie © Gerard Hellwich

Een goed begin ...

"Heerlijke koffie in een kopje van het Koningshuis, een bijpassend lepeltje én een heerlijke, vooral grote, Staphorster rol, is waar we door Marrie en Jan, bij aankomst in Staphorst, op getrakteerd worden. Wat een feest", aldus verslaggever Esther Rikken.

Help, mijn vrouw heeft een hobby ...

"Marrie raakt niet uitgepraat over haar hobby, haar liefde voor het Koningshuis, en vol trots laat ze ons dan ook de twee slaapkamers én de zolderkamer zien. Daar waar alles staat", aldus Esther.
De collectie van Marrie Figeland
De collectie van Marrie Figeland © Esther Rikken
"Ik probeer het wel tot deze ruimtes te beperken, maar dat lukt niet altijd. Mijn moeder was ook helemaal weg van ons vorstenhuis en ik denk dat ik door haar besmet ben", aldus Marrie Figeland.
De collectie van Marrie Figeland
De collectie van Marrie Figeland © Esther Rikken

Meet en greet ...

"Al jaren gaan we met een groot aantal Staphorster dames naar Den Haag met Prinsjesdag. En natuurlijk hopen we dan een glimp van de Koning en Koningin op te vangen. Maar samen met Jan ben ik ook naar vele andere plaatsen geweest waar ze op bezoek waren. Ik heb zelfs al handjes met ze geschud. Een fantastische ervaring", aldus Marrie, terwijl ze alweer op zoek is naar haar meest bijzondere verzamelstuk.

Mijn mooiste exemplaar ...

"Deze hanglamp is heel oud en uniek, hier hecht ik veel waarde aan maar ook met dit bonbonschaaltje, dat ik onlangs kocht, ben ik heel blij. Eigenlijk vind ik bijna alles even mooi. Gek hè", aldus de stralende Staphorster dame.
Jan en Marrie Figeland
Jan en Marrie Figeland © Gerard Hellwich

Historische plek ...

De familie woont in de oude bibliotheek van Staphorst en heeft een huis met een ruime begane grond. "We hebben veel ruimte dus de verzameling van mijn vrouw komt hier prima tot haar recht. Af en toe ontvangt ze zelfs gasten. Mooi toch", aldus een trotse Jan, partner van Marrie.
Team Expeditie Oost op visite
Team Expeditie Oost op visite © Esther Rikken
Kent u ook iemand met een bijzondere hobby of een bijzondere verzameling?
We komen graag een kijkje nemen! Mail ons: expeditieoost@rtvoost.nl
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.