Go Ahead Eagles

Go Ahead Eagles verzekerd van halve finales play-offs na winst op Jong PSV

Go Ahead Eagles is verzekerd van een plek in de halve finales van de play-offs om promotie naar de Eredivisie. In De Adelaarhorst werd Jong PSV vrijdagavond met 2-1 verslagen door treffers van Richard van der Venne en Jeroen Veldmate.
Go Ahead Eagles wist vooraf dat het bij winst tegen Jong PSV hoe dan ook getrakteerd werd op een nacompetitieticket. En dat was terug te zien in het spel van de equipe van trainer John Stegeman. De Deventenaren kenden een droomstart en kwamen al na negen minuten voetbal op voorsprong. Jaroslav Navrátil haalde de achterlijn na een goede individuele actie, trok de bal terug en vond ploeggenoot Van der Venne, die Go Ahead Eagles vervolgens op 1-0 zette.

Veldmate doet het weer

Lang kon de Deventer ploeg niet genieten van hun leidende positie, want halverwege de eerste helft kwamen de Eindhovense beloften op gelijke hoogte. Zakaria Aboukhlal verscheen alleen voor doelman Hobie Verhulst en liet hem vervolgens kansloos: 1-1. Tien minuten voor de theepauze stelde Go Ahead Eagles echter orde op zaken. Veldmate mocht vanaf randje zestien aanleggen en dat is dit seizoen een garantie voor een doelpunt. Via de onderkant van de lat schoot Veldmate alweer zijn derde directe vrije trap tegen de touwen en daarmee Go Ahead Eagles aan de leiding.

Verhulst

In het tweede bedrijf verzuimde Go Ahead Eagles het duel definitief in het slot te gooien, ondanks dat Jong PSV de bovenliggende partij was. Van der Venne had zijn tweede van de avond kunnen maken, maar de grootste kans was voor aangever Navrátil. De Tsjechische vleugelaanvaller kreeg een vrije doortocht richting het doel van Jong PSV, maar Navrátil slaagde er niet in om keeper Youri Roulaux te passeren. In de slotfase klopten de Eindhovenaren nadrukkelijk op de deur, maar Verhulst liet zich niet meer verschalken.

Halve finales play-offs

Doordat RKC Waalwijk met 4-4 gelijkspeelde tegen FC Dordrecht en Roda JC in eigen huis de punten deelde met TOP Oss, is Go Ahead Eagles zeker van een plek in de halve finales in de nacompetitie. Dit betekent dat Go Ahead Eagles slechts vier duels verwijderd is van een terugkeer in de Eredivisie.

Go Ahead Eagles - Jong PSV 2-1

1-0 Van der Venne (9)
1-1 Aboukhlal (22)
2-1 Veldmate (35)
Arbiter: Van Herk 
Geel: Baas, Stans, Van der Venne; Mauro Junior, Soulas
Go Ahead Eagles: Verhulst; Lelieveld, Bosz, Veldmate, Baas; Stans, Bakx, Van der Venne; Navratil (Pouwels/90), Verheydt (Dzepar/81) en Van Moorsel (Bliek/90+1).
Jong PSV: Van de Meulenhof (Roulaux/39); Wallenburg (Frey/69), Daverveld, Soulas, Theunissen; Dante Rigo, Mauro Junior, Aboukhlal; Piroe, Verreth, Romero.
Bekijk hier de uitslagen en stand in de Keuken Kampioen Divisie. De statistieken van Go Ahead Eagles zijn via deze link te vinden.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.