FC Twente

De huldiging en kampioensstrijd van FC Twente live bij RTV Oost

De terugkeer van FC Twente naar de eredivisie volg je dit weekend op de voet bij RTV Oost. Alles rondom de eindsprint richting het kampioenschap is live te volgen bij de regionale omroep.
De hele week zijn online al reportages te zien rondom FC Twente. Met een terugblik op de promotie uit 1983 en het kampioensfeest in 2010. Zo gaan we onder meer op de koffie in Londen bij Steve McClaren, die negen jaar geleden de titel naar Enschede bracht en zelfs aangeeft nog een keer de leiding te willen nemen in Enschede.

De Oosttribune

Op Tweede Paasdag pakken we uit met een uitgebreide uitgave van De Oosttribune. Vanaf 13.00 uur blikt presentator Daniel Godinho Veiga met Jan van Staa vooruit op het duel in De Grolsch Veste. Verder zijn er reportages over het roerige seizoen te zien en bijdragen vanuit De Grolsch Veste en de binnenstad van Enschede. De wedstrijd is ook integraal te volgen via De Oosttribune op Radio Oost met verslag van Nico Wantia en Tijmen van Wissing. In de uitzending volgen we ook de finale van de actie Zoek ‘t Ei.

Analyses en sfeerbeelden

In de rust en na afloop van de wedstrijd tegen Jong AZ komt RTV Oost met analyses en sfeerbeelden vanuit Enschede. Ook zijn er na het behalen van een eventuele titel de eerste reacties te zien en volgen we de festiviteiten in de regio.

Huldiging

Een dag later zal de kersverse winnaar van de Keuken Kampioen Divisie worden gehuldigd op het plein voor De Grolsch Veste. Daar doet RTV Oost live verslag van de huldiging. Bert van Losser presenteert vanaf het ereterras met Jan van Staa en Tijmen van Wissing in de vertrouwde opstelling van De Oosttribune. De uitzending begint om 19.30 uur.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.