Heracles Almelo ontdoet zich van Heerenveen dankzij uitblinkende Blaswich

Heracles Almelo staat voor minimaal een dag op de vijfde plaats in de eredivisie. In eigen huis wist de formatie van Frank Wormuth, dankzij de uitblinkende doelman Blaswich, met 2-1 te winnen van Heerenveen.
Nadat eerder dit seizoen Heracles - na een knotsgek duel - met 3-5 wist te winnen in Heerenveen, zorgden beide ploegen in het Polman Stadion ook voor een open wedstrijd in de eerste helft. Heerenveen kreeg daarbij de beste mogelijkheden, maar Blaswich stond op zijn post om inzetten van Lammers, Vlap en Schmidt te pareren.

Kuwas opent score

Aan de overkant was het daarna wel raak. Na een individuele actie van Kuwas ging de bal op de stip toen de aanvaller door Kobayashi in de zestien werd gevloerd. De smaakmaker uit Curaçao ging zelf achter de bal staan en maakte geen fout van elf meter.

Gelijkmaker Lammers

Een kwartier na de openingstreffer mocht ook Heerenveen aanleggen voor een strafschop nadat Czyborra een overtreding beging op de opstomende Van Bergen. Lammers wist wel raad met het buitenkansje door feilloos binnen te schieten: 1-1. Op slag van rust mocht Heracles Blaswich dankbaar zijn dat de ploeg niet op achterstand kwam, want de doelman voorkwam met een katachtige reflex een treffer van Rienstra.

Overwicht Heerenveen

In de tweede helft kreeg Heerenveen vat op de wedstrijd en ging op zoek naar de voorsprong. Een geplaatst schot van Lammers ging net over en Blaswich moest handelend optreden op een afstandsschot van Schmidt. De doelman stond even later wederom zijn mannetje toen hij Rienstra met een goede redding van scoren hield.

Dalmau wederom goud waard

Tegen de verhouding in kwamen de Almeloërs uiteindelijk op voorsprong via, wie anders dan, Dalmau. De Spaanse goalgetter reageerde attent bij een hoekschop door verwoestend de 2-1 binnen te schieten. Even later was het duel bijna beslist, maar een kopbal van Rossmann spatte uiteen op de lat en ook de rebound ging er niet in.

Blaswich uitblinker

Invaller Thorsby was bijna verantwoordelijk voor de gelijkmaker, ware het niet dat wederom Blaswich in de weg stond. Even later kopte diezelfde Thorsby net naast. De Noor kreeg zelfs een derde kans voor de 2-2, maar het was wederom Blaswich die zich opwierp als de held van de avond door de inzet te keren. Uiteindelijk bleef het bij 2-1 in Almelo en daardoor klimt Heracles naar de vijfde plek in de eredivisie.

Heracles Almelo - Heerenveen 2-1

1-0 Kuwas (27/strafschop)
1-1 Lammers (41/strafschop)
2-1 Dalmau (73)
Arbiter: Kooij

Geel:

Heracles Almelo: Blaswich; Breukers, Rossmann, Van den Buijs, Czyborra; Osman, Dos Santos (Knoester/88), Merkel; Kuwas (Van der Water/75), Dalmau (Konings/81), Peterson.
Heerenveen: Hahn; Schmidt, Hoegh, Pierie, Woudenberg (Johnsen/81); Rienstra, Kobayashi, Vlap (Thorsby/81); Van Bergen, Lammers, Van Amersfoort.
Bekijk hier de uitslag en stand in de eredivisie en de statistieken van Heracles Almelo.