FC Twente

Kampioenselftal FC Twente op rapport bij Van Staa: ''Hij is met afstand de beste''

Het uur U nadert voor FC Twente en dus is het hoogste tijd om de balans op te maken. Welke spelers zorgden ervoor dat de Tukkers in een zetel op de titel afstevenen? En wie presteerden ondermaats? De ploeg van trainer Marino Pusic op rapport bij onze huisanalist Jan van Staa.
In de ogen van Van Staa waren doelman Joël Drommel en aanvoerder Wout Brama de absolute uitblinkers in het kampioenselftal van FC Twente. "Drommel is in aanleg een toptalent. Aan hem nu de taak om door te groeien en zijn belofte daadwerkelijk in te lossen", luidt het oordeel. Zonder Brama presteerde FC Twente beduidend minder. De routinier was van landsbelang op het Twentse middenrif. "Hij is in alles een leider. Ik vind hem met afstand de beste allrounder in de Keuken Kampioen Divisie."

Cantalapiedra niet de beste

Ook Peet Bijen, Aitor Cantalapiedra en Matthew Smith konden Van Staa bekoren. Aitor was qua doelpunten en assists de meest waardevolle speler van FC Twente, maar moet het toch doen met een 7. "Hij heeft een geweldige trap en is een buitenspeler met veel potentie, maar fysiek moet Aitor nog een stap maken", legt Van Staa uit. Bijen en Smith kregen hetzelfde rapportcijfer als hun Spaanse ploeggenoot. "Bijen is een zeer stabiele verdediger, maar wel in deze afdeling. Ook Smith heeft het goed gedaan. Een zeer bedrijvige jeugdinternational, die veel defensieve arbeid levert."

Friday in het rood

Ondanks het succes van FC Twente, deelt Van Staa ook enkele onvoldoendes uit. Fred Friday en Tim Hölscher vielen door de mand en krijgen een rood cijfer: een 5. Friday wordt sinds de winterstop gehuurd van AZ, maar maakte vooralsnog géén indruk in De Grolsch Veste. "Hij heeft veel te weinig gebracht, maar beschikt wel degelijk over kwaliteiten", vindt Van Staa. 

"Pusic heeft gedaan wat hij moest doen"

Dan de trainer. Marino Pusic stond voor een loodzware opgave: FC Twente binnen één seizoen terugbrengen naar de Eredivisie. Het moet wel heel raar lopen, wil de Trots van het Oosten daar niet in slagen. "Pusic heeft gedaan wat hij moest doen én dat in een heel lastig seizoen. Van mij krijgt hij een 6,5, een ruime voldoende", aldus Van Staa.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.