Hoofdklasse B: Zevenklapper Staphorst net niet genoeg voor koppositie

Staphorst leek vanmiddag op weg naar de koppositie in de hoofdklasse B. Het won met liefst 7-1 van hekkensluiter SVZW en zag dat het bij de later begonnen wedstrijd tussen Urk en Sparta Nijkerk lang 2-2 stond. Laatstgenoemde won in blessuretijd echter alsnog en behield daarmee de leidende positie in de stand.
Staphorst kende een ongekende start tegen hekkensluiter SVZW. Na amper 30 (!) minuten voetbal stond het al 6-0. Zowel Mike Reuvers als Ferdi ter Avest vond voor de rust driemaal het net. SVZW redde de eer vlak voor de theepauze, maar in het tweede bedrijf zorgde Pim de Jonge er voor dat de marge na het laatste fluitsignaal weer zes was: 7-1. Door de afstraffing lijkt degradatie inmiddels niet meer te voorkomen voor de ploeg uit Wierden.

Excelsior'31 simpel langs csv Apeldoorn

Excelsior'31 had het aanvankelijk lastig in het duel met laagvlieger csv Apeldoorn. De ploeg van trainer Peter Wesselink dicteerde, maar slaagde er in eerste instantie niet in de Gelderse defensie te doorboren. Tot de 43e minuut. Topschutter Hielke Penterman deed wat hij dit seizoen al zo vaak deed en schoot Excelsior'31 op voorsprong. En dit deed hij direct na rust nog eens dunnetjes over: 2-0. Voor Penterman was het alweer zijn negende treffer in zes duels en zijn 21e in totaal.
Excelsior'31 boekte een eenvoudige zege op csv Apeldoorn (Foto: Orange Pictures/Wout van Zoeren)
Ruime zege Berkum op SDC Putten
Berkum kwam tegen SDC Putten al extreem vroeg op een 1-0 achterstand, toen Rob Knul de openingstreffer produceerde. Na een kwartier voetbal trok Jason Huisman de stand echter alweer gelijk. Daarna verging het Berkum een stuk eenvoudiger en liep het via doelpunten van Marc van der Meulen (penalty), Johnsen Bacuna en Thom Kooke uit naar een eenvoudige overwinning. Rick van den Brink deed vlak voor het einde nog wat terug namens SDC Putten en zorgde voor een 2-4 eindstand op het scorebord.

SC Genemuiden speelt onnodig gelijk
SC Genemuiden is tegen Buitenpost blijven steken op een onnodig 1-1 gelijkspel. Ondanks dat SC Genemuiden de betere ploeg was en de meeste kansen creëerde, was het Buitenpost dat in de 57e minuut op voorsprong kwam via Rudmer Loonstra. In het tweede bedrijf eenzelfde spelbeeld. SC Genemuiden ging slecht om met de mogelijkheden die het kreeg en verzilverde er slechts eentje: Omar Kavak bepaalde de eindstand op 1-1.
Kavak maakte de 1-1 (foto: Orange Pictures)

DETO pakt belangrijke punten

Ook in Vriezenveen viel er genoeg te beleven. DETO moest al vroeg in achtervolging toen Roy Talsma al na twee minuten DETO-doelman Anthony van Zaltbommel passeerde en de 0-1 aantekende. DETO herpakte zich razendsnel via Kevin Aman en zorgde twee minuten later voor de gelijkmaker. Stan Nijhuis werd uiteindelijk de grote man aan DETO-zijde. Met twee doelpunten in de tweede helft loodste hij zijn ploeg langs DUNO D. Kevin Peppels maakte er vijf minuten voor het einde ook nog 4-1 van. Zodoende pakt DETO belangrijk punten in de strijd tegen degradatie.
Bekijk hier alle uitslagen en het programma in de Hoofdklasse B. De statistieken van de spelers Overijsselse clubs zijn via deze link te vinden.