PEC Zwolle verliest met man meer van Vitesse door kopdoelpunten kleine Linssen

PEC Zwolle heeft het duel bij Vitesse vanavond verloren. De ploeg kwam bij 1-1 met een man meer te staan, maar was niet opgewassen met Bryan Linssen. De kleine aanvaller scoorde twee keer met het hoofd en één keer met de schouder.
Al na negen minuten was het raak voor Vitesse. Linssen leek binnen te koppen voor de thuisploeg, maar raakte de bal met zijn schouder. Ødegaard probeerde het voor de tweede, maar schoot in het zijnet. Aan de andere kant werd het na ruim twintig minuten gelijk. Ehizibue vond Thy en schoot uit de draai raak: 1-1.

Rood Büttner

Even later moest Vitesse met tien man verder. Büttner kreeg eerst geel van Kuipers na een overtreding op Namli, maar na inmenging van de VAR ging de Oldenzaler kijken en werd het rood. Een paar minuten later probeerde Clement het, maar schoot net over. Van der Werff was dichtbij namens Vitesse, maar de ruststand was 1-1.

Weer Linssen

Direct na rust was het 2-1 en opnieuw was het Linssen. Dit keer scoorde hij wel met zijn hoofd. De aanvaller kon na ruim een uur zelfs zijn derde maken nadat Paal onder de bal doorging, maar Hamer wist het schot alsnog te blokken. Van Crooij was dichtbij namens PEC, maar kopte naast.

Dauda maakt derde, hattrick Linssen

Twintig minuten voor het einde bracht Stam Elbers en Leemans. Laatstgenoemde leidde kort daarna de 3-1 in. Door balverlies van hem kon de ook ingevallen Dauda de 3-1 aantekenen. Even later was het beslist. Ongelooflijk maar waar; opnieuw scoorde Linssen met het hoofd: 4-1. Hij kon ook nog zijn vierde maken, maar die kwam er niet. In blessuretijd raakte Mike van Duinen nog de lat met een kopbal en direct erna was het afgelopen.

Stand

Door de nederlaag is PEC nog steeds niet officieel zeker van lijfsbehoud, maar het moet wel heel gek lopen wil de ploeg nog nacompetitie moeten gaan spelen.

Vitesse - PEC Zwolle 4-1

1-0 Linssen (9)