Pasen

Paasvuur in Dijkerhoek krijgt originaliteitsprijs, Espelo heeft beste ontvangst

Het paasvuur in Dijkerhoek heeft vanavond de originaliteitsprijs gewonnen in de gemeente Rijssen-Holten. De groep bouwers was de concurrentie uit Espelo de baas en kreeg de prijs uit handen van burgemeester Arco Hofland en juryvoorzitter Bart van Eijk.
De bouwers in Dijkerhoek hebben dit jaar een molen met draaiende wieken nagemaakt. Dit is symbolisch, omdat in Dijkerhoek een zelfde soort molen staat. Het ontwerp kreeg vier van de zeven stemmen van de jury.
Dijkerhoek wint originaliteitsprijs

Jury best ontvangen in Espelo

Het paasvuur in Espelo kreeg de prijs voor de beste ontvangst. Voor het ontvangen van de jury werd het thema rond het paasvuur omgedoopt tot Oktoberfest. Alle dames stonden in dirndls en de jury werd welkom geheten met pullen bier.
Espelo wint prijs voor beste ontvangst

Complimenten

De bouwers kregen de complimenten van burgemeester Hofland. Vanwege de droogte moesten de bouwers de strijd om het hoogste vuur dit jaar aan zich voorbij laten gaan. De kans op een natuurbrand was bij een hoog vuur te groot.
Om toch nog een wedstrijdelement toe te voegen, is besloten een originaliteitsprijs uit te reiken. Hofland sprak zijn waardering uit over de manier waarop de bouwers hun plannen hebben aangepast en toch hebben doorgezet.

Ontsteking paasvuur live te volgen

De ontsteking van het paasvuur in Espelo is morgen vanaf 19.30 uur live te volgen op TV Oost en via de Facebookpagina van RTV Oost. Ook andere paasvuren in de regio worden in beeld gebracht.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.