Ambt Delden

Meerdere afgelaste paasvuren door onbekenden in brand gestoken

Zeker vier Overijsselse paasvuren die waren afgelast, zijn vannacht alsnog in brand gestoken. Onbekenden hebben de houtstapels in Deldenerbroek, Scheerwolde en Schuinesloot aangestoken.
De organisatie van het paasvuur aan de Kappelhofsweg in Deldenerbroek besloot afgelopen donderdag dat het vuur niet aan mocht, omdat het te gevaarlijk zou zijn door de droogte in combinatie met de wind.
De brandweer moest er vannacht aan te pas komen om het paasvuur te blussen. Omwonenden vertellen dat de organisatie gisteren nog met giertanks vol water in de weer is geweest om de stapel nat te maken. Ze waren al bang dat iemand het paasvuur alsnog zou aansteken.
Onbekenden hebben het paasvuur in Deldenerbroek vannacht aangestoken
Onbekenden hebben het paasvuur in Deldenerbroek vannacht aangestoken © RTV Oost/ Emiel Houben

Scheerwolde

Steenwijkerland verbood alle paasvuren in de gemeente. Toch ging een paasbult in Scheerwolde in vlammen op. De brandweer heeft de brand uiteindelijk geblust. Het is onduidelijk wie de houtstapel in brand heeft gestoken.

Schuinesloot

Ook de gemeente Hardenberg besloot vanwege het risico op natuurbranden alle paasvuren in de gemeente te verbieden. Dat weerhield onbekenden er niet van om de paasbult in Schuinesloot alsnog te laten ontvlammen. De brandweer heeft vreugdevuur niet geblust, daarom brandde de stapel vanochtend nog steeds.
De brandweer heeft het vuur in Schuinesloot niet geblust
De brandweer heeft het vuur in Schuinesloot niet geblust © RTV Drenthe / Nico Swart

Vasse

In het Tubbergse dorp Vasse mocht het paasvuur vandaag wel doorgaan. Maar voor onbekenden was dat blijkbaar niet vroeg genoeg. Zij besloten de paasstapel afgelopen nacht al te ontbranden, tot grote ergernis van de lokale bevolking.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.