aanslagen

Sophie (17) uit Hengelo is op stage in door aanslagen getroffen Sri Lanka

Een serie bomaanslagen in Sri Lanka is momenteel wereldnieuws. Zeker 207 mensen kwamen daarbij om het leven en honderden raakten gewond. Tenminste één van de doden is een Nederlander. Sophie Krabbe (17) uit Hengelo is in Sri Lanka voor haar stage. Ze zou vandaag naar Colombo reizen.
"Ik zou eigenlijk vanmorgen naar Colombo reizen. Zo'n 100 kilometer verderop", vertelt Sophie vanuit Galle, een grote stad in het zuiden van Sri Lanka. "Toen ik over de aanslagen hoorde, ben ik maar niet gegaan. Ik volg vol spanning de laatste ontwikkelingen."

'Ongewoon stil'

"Het is heel stil op straat. Ongewoon stil", beschrijft ze. "De normale activiteiten op straat liggen allemaal stil. Iedereen zit gespannen voor de televisie om de ontwikkelingen te volgen."

'Grote chaos'

Sophie zou in de hoofdstad Colombo in een ziekenhuis vrijwilligerswerk gaan doen. "Het kwam niet direct bij me binnen, maar realiseer me nu toch dat het relatief dichtbij is. Van andere vrijwilligers, die er al zijn, hoorde ik dat het een grote chaos is."
In Colombo heeft de overheid een avondklok ingesteld, twaalf uur lang mag niemand op straat komen. "Zo proberen ze hier de situatie onder controle te krijgen."

Veilig gevoel

Zelf heeft de Hengelose het gevoel dat ze veilig is in Galle. "Ik zit hier in een van de buitenwijken, hier in de omgeving zijn geen toeristische trekpleisters. Ik vermoed dat de aanslagplegers het hebben gemunt op plekken weer ze zoveel mogelijk schade aan kunnen richten."
Sophie denkt volgende week alsnog voor vrijwilligerswerk naar het ziekenhuis in Colombo te gaan. "Het dagelijks leven zal toch verder moeten gaan. Misschien kan ik, door daar te zijn, hier en daar helpen om het dagelijks leven weer op te pakken."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.