Voetbaloverzicht: FC Twente Vrouwen koploper, HSC'21 nog niet veilig

HSC'21 nog niet veilig
HSC'21 nog niet veilig © Orange Pictures
Op Tweede Paasdag werden de nodige inhaalwedstrijden gespeeld in de hoogste klassen van het amateurvoetbal en ook in de play-offs stond de Overijsselse derby tussen FC Twente Vrouwen en PEC Zwolle Vrouwen op het programma. Hieronder een overzicht.
HSC'21 kon zich vandaag veilig spelen in de 3e divisie, maar slaagde niet in die opzet. Wat heet, op bezoek bij OJC Rosmalen ging de formatie uit Haaksbergen kansloos met 3-0 onderuit. Meerveld zette OJC al snel op voorsprong en even later zat die ploeg op rozen toen Meeuwsen voor de 2-0 zorgde. In de tweede helft zorgde Dibbets tien minuten voor tijd voor het slotakkoord en daardoor is HSC'21 nog niet zeker van lijfsbehoud.

FC Twente Vrouwen verslaat PEC Zwolle

In de play-offs om de titel hebben de voetbalsters van FC Twente goede zaken gedaan. In een Overijssels onderonsje werd PEC Zwolle Vrouwen met 3-1 verslagen. De Zwolse dames kwamen nog wel op voorsprong via Roof, maar Twente stelde na rust orde op zaken. Blom was verantwoordelijk voor de gelijkmaker en via Smits kwamen de gastvrouwen op voorsprong, 2-1. Diezelfde Smits besliste tien minuten voor tijd de wedstrijd en daardoor is FC Twente na vandaag koploper in de play-offs.

DETO

DETO speelde in de Hoofdklasse B gelijk op bezoek bij Buitenpost. Het werd 2-2 in Friesland. Peppels zette de ploeg uit Vriezenveen al vroeg op voorsprong, maar even later maakte Huisman namens de thuisploeg via de stip gelijk, 1-1. Even later bracht Aman DETO weer aan de goede kant van de score. Na een uur zorgde Visser voor de 2-2 eindstand. DETO blijft voorlaatste in de hoofdklasse.

HHC boekt grote zege

HHC Hardenberg wist in de 2e divisie met duidelijke cijfers te winnen van Jong Sparta. De beloften uit Rotterdam miste in de eerste helft een strafschop. Op slag van rust wist Hemmink namens HHC wel raak te prikken, 1-0. Na rust verdubbelde Gouriye de marge en Van der Leij maakte er vervolgens 3-0 van. Tahiri deed namens Jong Sparta nog wat terug, maar het slotakkoord was uiteindelijk voor HHC. Hemmink zorgde met zijn tweede van de middag voor de 4-1 eindstand.
Bekijk hier de statistieken na de wedstrijden van vandaag.