nieuws

FC Twente grijpt kampioenschap en keert na één seizoen terug in Eredivisie

De titel is binnen voor FC Twente. Doordat Sparta Rotterdam met 2-0 verloor van Jong PSV, was een 0-0 gelijkspel tegen Jong AZ voldoende voor het kampioenschap in de Keuken Kampioen Divisie en daarmee de terugkeer naar de Eredivisie.
De titelstress was duidelijk zichtbaar bij FC Twente. De Enschedeërs begonnen dramatisch aan het kampioensduel en hadden het grootst nodige geluk dat het speelse Jong AZ niet al vroeg in het duel de score opende, want aan kansen geen gebrek voor de Alkmaarders. Doelman Joël Drommel deed echter wat hij het gehele seizoen al doet: goals voorkomen. Aan de andere kant waren Rafik Zekhnini en Aitor Cantalapiedra dicht bij een doelpunt, maar ook zij hadden hun vizier niet op scherp staan. Het zenuwachtige FC Twente had het meeste balbezit, maar maakte hier voor de theepauze te weinig gebruik van. 

Jong PSV helpt FC Twente

In het tweede bedrijf hetzelfde spelbeeld. Een pover FC Twente was niet bij machte Jong AZ écht pijn te doen. Toch konden de armen van het Twentse publiek even voor vieren de lucht in. Zakaria Aboukhlal schoot Jong PSV op voorsprong tegen Sparta Rotterdam, waarmee FC Twente een handje geholpen werd. In het laatste kwart van de wedstrijd waren er opgelegde mogelijkheden voor Zekhnini, Peet Bijen en invaller Mohamed Hamdaoui, maar ook zij wisten Jong AZ-doelman Joey Roggeveen niet te passeren. 

De titel is binnen

In Enschede had iedereen echter maling aan de 0-0 eindstand, want na het laatste fluitsignaal barstte er een orkaan van geluid los. Doordat Sparta Rotterdam met 2-0 onderuit ging tegen de Eindhovense beloften, is FC Twente drie duels voor het einde van de competitie al verzekerd van de titel in de Keuken Kampioen Divisie. Daarmee keert het na een jaar afwezigheid terug op het hoogste niveau in Nederland.

FC Twente - Jong AZ 0-0

Arbiter: Ruperti
Geel: Vuckic; Jacobs, Reijnders
FC Twente: Drommel; Smith, Gonzalez (Schenk/88), Bijen, Ricardinho; Brama, Espinosa, Vuckic (Boere/72); Cantalapiedra, Oosterwijk, Zekhnini (Hamdaoui/77).
Jong AZ: Roggeveen; Church, Bergsma, Bakker, Kramer (Gullit/71); Jacobs (Taabouni/61), Helmer, Goudmijn; Mihálik (Jacobs/84), Duin, Reijnders.
Bekijk hier de uitslagen en stand in de Keuken Kampioen Divisie en de statistieken van FC Twente. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.