Go Ahead Eagles lijdt kleine nederlaag bij TOP Oss

Go Ahead Eagles heeft in de eerste divisie een nederlaag geleden bij TOP Oss. De formatie uit Deventer, al geplaatst voor de play-offs, ging in Noord-Brabant met 1-0 onderuit.

Go Ahead Eagles verzekerde zich afgelopen vrijdag definitief voor de halve finales van de play-offs en daarom wijzigde trainer John Stegeman zijn ploeg in Oss op zeven plaatsen. Giovanni Büttner mocht voor het eerst zijn opwachting maken in de basis.

Licht initiatief TOP

TOP begon beter aan het duel en kreeg ook de eerste kans via Dogan, die de snel uitgekomen Verhulst niet wist te passeren. In het vervolg hadden beide ploegen moeite om het spel te maken en gebeurde er niet veel in het Frans Heesenstadion. Rommens en Smeets kregen namens de thuisploeg nog mogelijkheden, maar beide keren ging het schot naast het doel van Verhulst.

Rood Verheydt

Vijf minuten voor rust moesten de Deventenaren zowaar verder met tien man toen Verheydt er met rood af moest. De spits maakte een trappende beweging richting tegenstander en dat werd met de zwaarste sanctie bestraft door scheidsrechter Kooij. Op slag van rust moest Verhulst nog strekken op een inzet van Smeets. 

Dogan breekt ban

Na rust kwamen de gastheren met een man meer op voorsprong. Dogan kreeg de bal halverwege de tweede helft met enig fortuin voor zijn voeten en aarzelde niet: 1-0. Een kwartier voor tijd kreeg Langedijk nog een mogelijkheid om de Go Ahead langszij te schieten, maar zijn poging ging naast. Uiteindelijk bleef het bij dat ene doelpunt van Dogan en daardoor ging de ploeg van John Stegeman met lege handen naar huis.

TOP Oss - Go Ahead Eagles 1-0

1-0 Dogan (67)

Arbiter: Kooij

Geel: Nieveld

Rood: Verheydt (Go Ahead/41)

TOP Oss: Koeman; Asmelash, Pique, Nieveld, Stuy van den Herik, Fleuren (Ladan/69); Kaak, Philippe Rommens, Smeets; Dogan (De Regt/90+2), Oratmangoen.

Go Ahead Eagles: Verhulst; Lelieveld, Groenbast, Bliek, Baas; Bosz, Dzepar (Van Moorsel/85), Agbaljan (Wakana/85); Büttner (Pouwels/72), Verheydt, Langedijk.

Bekijk hier de uitslagen en stand in de Keuken Kampioen Divisie en de statistieken van Go Ahead Eagles.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Go Ahead Eagles Betaald voetbal Voetbal Sport
Deel dit artikel: