nieuws

Twee slachtoffers dodelijk ongeval A1 speelden bij voetbalclub Columbia

Twee van de slachtoffers speelden bij Columbia
Twee van de slachtoffers speelden bij Columbia © News United / Rens Hulman
Twee van de vier jongemannen die vanochtend omkwamen op de A1 bij Deventer, waren speler van de Apeldoornse voetbalclub Columbia. Dat bevestigde de vereniging vanavond via haar website.
Vanmiddag al werd duidelijk dat Ömer Dogan één van de slachtoffers is. Dat maakte zijn oude club TKA bekend. Dogan verruilde die vereniging in 2017 voor stadsgenoot Columbia. Datzelfde Columbia meldt nu dat Damian Echter, eveneens speler van het eerste elftal, ook omkwam bij het ongeval.
"Ons medeleven gaat uit naar de families, vrienden en kennissen die zijn geconfronteerd met dit onvoorstelbare verlies", schrijft de club bij monde van voorzitter Eddie Zeen. "Deze leden zijn uit het leven weggerukt en wij blijven verslagen en vol ongeloof achter."
"Woorden schieten tekort om dit verlies te kunnen uitdrukken, er is alleen maar ongeloof. Binnen de spelersgroep en bij de begeleiders is de klap hard aan gekomen. Ook de rest van de vereniging is zwaar aangeslagen door dit verlies."

Activiteiten afgelast
Komende week zijn er geen activiteiten bij AVV Columbia. Alle wedstrijden en trainingen zijn afgelast. Of er komend weekend wordt gevoetbald zal later in de week worden bekend gemaakt. Dinsdagavond is het clubhuis geopend om de twee leden te gedenken.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.