Marktkooplieden in Enschede balen van kampioensfeest FC Twente: "Een grote chaos"

Dozen vol wijnflessen, bierblikken en prullenbakken vol kots: de ochtend na het kampioensfeest van FC Twente is het Van Heekplein in Enschede nog een grote chaos. Tot onvrede van marktmanager Willem Snel. De markt op het plein vindt vanochtend plaats tussen de rotzooi. "Het is één grote plakkerige bende. Dit is geen chique einde van het kampioensfeest."

Terwijl de veegwagens van Twente Milieu bezig zijn om de rotzooi op te ruimen, pakt ook marktmanager Snel een bezem. Hij was vanochtend om 6.15 uur op het plein en schrok zich rot. Met de gemeente Enschede was namelijk afgesproken dat om zes uur de veegwagens zouden komen en het terrein schoon zou zijn. "Maar het was een grote chaos. Overal bier, prullenbakken die vol gekotst waren, vies en smerig. Dit is geen terrein voor dit soort evenementen."

Verslaggever Jaap Even op het Van Heekplein in Enschede

Op het Van Heekplein vindt iedere dinsdag de markt plaats. De marktkooplui moesten tussen de rotzooi hun waar uitstallen. Volgens Snel is dat geen doen. "Jammer dat het voor ons zo moet eindigen. We hopen dat de gemeente ons wel hoort hierin. We gunnen iedereen een feest, maar dit is geen heel chique einde."

"Het was de bedoeling dat het plein vanochtend schoon zou zijn", legt Ton Kamp uit, woordvoerder van de gemeente Enschede. "Het feest duurde gisteren langer dan gepland, daardoor had de schoonmaakploeg minder tijd om het plein schoon te krijgen. Dat is dus ook niet helemaal gelukt. Die jongens waren al de hele dag aan het werk, die kun je niet tot twee uur 's nachts laten schoonmaken."

Maar er is volgens Kamp nog een reden. "Door de harde wind waaiden de plastic bekers alle kanten op. Daardoor kostte het opruimen extra tijd. Natuurlijk wisten we dat er vandaag een warenmarkt was, maar soms lukt je plan niet in praktijk."

De Grolsch Veste

Even verderop is bij De Grolsch Veste de opbouw van het podium in volle gang. Vanavond vanaf 18.00 uur wordt FC Twente daar gehuldigd. RTV Oost is daarbij aanwezig. Bert van Losser presenteert vanaf het ereterras met Jan van Staa en Tijmen van Wissing in de vertrouwde opstelling van De Oosttribune. Deze uitzending begint om 19.30 uur.

Verslaggever Jaap Even bij de Grolsch Veste

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Regio Enschede Enschede FC Twente Nieuws
Deel dit artikel: