Regio Enschede

Vrienden starten inzamelingsactie voor ernstig gewonde zzp'er uit Enschede

Hij krijgt er zelf nog niets van mee, maar zijn vrienden laten zien wat echte vriendschap is. De vrienden van Stephan Netten uit Enschede zijn een inzamelingsactie gestart om de zzp'er financieel bij te staan nu hij in het ziekenhuis ligt.
Netten raakte op 12 april ernstig gewond bij een verkeersongeluk op de N349 in Albergen. Sindsdien wordt hij kunstmatig in slaap gehouden. Hij was nog maar net voor zichzelf begonnen en had nog geen inkomensverzekering toen op de provinciale weg het noodlot toesloeg. Zonder inkomsten dreigt hij zijn huis te verliezen.
Bij het ongeluk waren twee personenauto's en een vrachtwagen betrokken. De auto van de Enschedeër werd weggeslingerd en hij werd met een traumahelikopter naar het ziekenhuis in zijn woonplaats gevlogen. Zwaargewond met onder meer intern letsel wordt hij in slaap gehouden.
Tekst gaat verder onder de foto
Traumaheli werd ingezet om Stephan Netten naar ziekenhuis te brengen
Traumaheli werd ingezet om Stephan Netten naar ziekenhuis te brengen © News United/ Clemens Brughuis

'Afwachten wanneer hij zijn ogen open doet'

Hoewel zijn organen zijn beschadigd en Stephan veel botbreuken heeft, weet vriendin Linda Roosemalen zeker dat hij weer bijkomt. "Als de koorts die hij heeft ontwikkeld gezakt is door de antibiotica die hij krijgt, is het afwachten wanneer hij zijn ogen open doet of mag doen." Als dat gebeurt, volgt een lang traject van revalideren.
De vrienden van Stephan Netten willen voorkomen dat hij er financieel onderuit gaat. Hij werkte eerder als beveiliger en wilde nu als zelfstandige andere mensen die moeilijk een baan kunnen vinden aan werk helpen. "Wij willen iets voor hem terug doen", zegt Roosemalen. Het doel is om tienduizend euro in te zamelen, zodat zijn huis kan worden betaald. 

Speciale website

Via de website doneeractie.nl wordt om geld gevraagd. Volgens Linda Roosemalen wordt op allerlei manieren bijgedragen. Een scoutinggroep gaat tekeningen en andere handwerken veilen en Roosemalen gaat zelf als kunstenares ook kunst verkopen voor Stephan. Op dit moment (dinsdag 23 april) hebben 84 mensen een donatie gedaan en is er 1800 euro binnen.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.