nieuws

Enschedese veelpleger zeven jaar achter de tralies voor brute overvallen

De man is veroordeeld tot zeven jaar cel
De man is veroordeeld tot zeven jaar cel © RTV Oost
De rechtbank in Almelo heeft een 49-jarige veelpleger uit Enschede veroordeeld tot zeven jaar cel. De man beroofde met bruut geweld twee winkels in zijn woonplaats.
De veelpleger werd kort na een overval op de Wibra in Enschede, in januari dit jaar, aangehouden. Politiemensen herkenden de man direct op basis van het signalement.

Balletjespistool

Bij zijn aanhouding werd een balletjespistool aangetroffen zonder patroonhouder. Dat zette de politie meteen op het spoor van een overval op een kapper in 2018.
De overvaller van die kapperszaak, op nog geen twintig meter van de Wibra, verloor bij zijn vlucht een zelfde patroonhouder als die ontbrak. Het onderdeel werd door een passant veiliggesteld en na aanvullend onderzoek werd duidelijk dat het DNA van de 49-jarige veelpleger erop zat. 
Twee weken geleden bekende de Enschedeër de overval op de Wibra, maar ontkende hij de andere overval. Volgens de rechtbank staat met de vondst van het DNA vast dat hij die ook pleegde. De opgelegde celstraf is gelijk aan de eis van de officier van justitie. 

Acht keer celstraf

Het is niet de eerste keer dat de drugsverslaafde veroordeeld wordt voor overvallen, in de afgelopen 32 jaar kreeg hij al acht keer lange celstraffen voor soortgelijke delicten.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.