steekpartij

Celstraf voor steekpartij in busje met arbeidsmigranten op de A1 bij Rijssen

Steekpartij in busje bij Rijssen
Steekpartij in busje bij Rijssen © News United / Jan Willem Klein Horstman
Een 38-jarige, in Bulgarije geboren, man is veroordeeld tot drie jaar cel, waarvan een jaar voorwaardelijk. Hij stak in oktober vorig jaar een Bulgaarse man neer op de achterbank van een busje met arbeidsmigranten op de A1 bij Rijssen.
Het slachtoffer werd in de borststreek geraakt en werd met gezinde spoed naar een traumacentrum gebracht worden. Zijn verwonding was levensbedreigend. Een andere inzittende van het busje raakte gewond aan zijn handen toen hij na een noodstop probeerde om het mes af te pakken.

Bulgaars

Het busje was op weg van Amsterdam naar Vriezenveen waar de inzittenden een schoonmaakklus zouden doen. De 38-jarige man zou zich niet prettig gevoeld hebben in het gezelschap, omdat hij als enige geen Bulgaars kon spreken. Hij had het idee dat hij voor de gek werd gehouden.
De man werd wel in Bulgarije geboren, maar moest vanwege zijn oorspronkelijke Ottomaanse of Turkse afkomst op jonge leeftijd het land ontvluchten naar Turkije.
De man zei zelf twee weken geleden dat hij niet de bedoeling had iemand te steken, maar dat hij dreigde met zijn mes nadat hij een klap in zijn gezicht kreeg van het slachtoffer. Zijn advocaat noemde het zelfverdediging, maar dat wees de rechtbank af. De man had andere keuzes kunnen maken dan een mes pakken.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.