FC Twente

Een turbulent avontuur van 358 dagen: Van mineur tot vreugde

Het was een turbulent jaar voor FC Twente. De club degradeerde op 29 april 2018 uit de Eredivisie na jarenlang wanbeleid en klom dit seizoen uit een sportief dal, dat maandagmiddag uiteindelijk leidde tot het kampioenschap en terugkeer op het hoogste niveau. 
De druiven waren zuur aan het einde van vorig seizoen toen FC Twente met 5-0 onderuit ging bij Vitesse en na 35 jaar afdaalde naar de eerste divisie. Directeur Jan van Halst moest het veld ruimen in Enschede en gedurende het seizoen sneuvelden ook trainers René Hake en Gertjan Verbeek. Eind augustus verliet tevens algemeen directeur Erik Velderman de club. 
FC Twente degradeerde vorig jaar in Arnhem uit de eredivisie (Foto: Pro Shots)

Scherven bij elkaar rapen

Met een miljoenenschuld én een grote leegloop aan spelers moest FC Twente de scherven bij elkaar rapen in de Keuken Kampioen Divisie. Dat ging aanvankelijk met horten en stoten, want het vertoonde spel was voor de winterstop niet om over naar huis te schrijven. Absoluut dieptepunt was het thuisduel tegen Jong Ajax, toen de Enschedeërs met 2-5 van het veld werden geveegd. 
FC Twente blameerde zich tegen Jong Ajax (Foto: Pro Shots) 

Sterke reeks opmaat voor titel

Dat bleek later een wake-up call voor FC Twente, want sinds die nederlaag werd het spel bij vlagen beter en bovenal: er werd gewonnen. En veel ook. De club was medio februari de best presterende ploeg van Europa met de langstlopende reeks aan overwinningen. Van de vijftien wedstrijden werden er maar liefst veertien gewonnen. Die spurt was uiteindelijk te machtig voor de concurrentie en daardoor keert FC Twente na een seizoen afwezigheid terug in de Eredivisie.
De FC Twente-spelers vierden maandag de welverdiende titel (Foto: Pro Shots)
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.