Bar Bruut mag open: gemeente Zwolle geeft half jaar na granaatincident vergunning

Bar Bruut in Zwolle mag weer open. Eind vorig jaar moest de bar haar deuren sluiten, nadat een granaat aan de deurklink was gehangen. Na een gesprek met de gemeente vanmiddag heeft uitbater Bob Kooistra te horen gekregen dat hij de deuren van zijn zaak weer mag openen. Wel moet de uitbater aan een aantal voorwaarden van de gemeente voldoen.

Kooistra is blij dat hij de vergunning nu heeft. Hij verwacht over twee weken weer bezoekers te kunnen ontvangen. "Ik moet eerst nog wat organisatorische zaken regelen."

Kooistra nam de zaak in de zomer van vorig jaar over van de oud-eigenaar. Hoewel hij toen nog geen vergunning had, mocht de bar van de gemeente toch open blijven. Maar toen er in oktober vorig jaar een granaat aan de deurklink hing, verviel het gedoogbeleid. Sindsdien wachtte Kooistra op een vergunning. Na maanden steggelen heeft hij de vergunning dus binnen.

Granaatexplosies
Eind februari ontploften er in Zwolle twee granaten in de straat waar Kooistra woont. Hij denkt dat die granaten er toen zijn neergelegd om te voorkomen dat de bar heropend werd.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Zwolle Bruut Nieuws
Deel dit artikel: