Heracles Almelo

Heracles Almelo weert zich kranig, maar verliest wel bij AZ

Heracles Almelo heeft in de eredivisie een nederlaag geleden bij AZ. In Alkmaar vocht Heracles Almelo voor iedere meter, maar uiteindelijk moest de formatie van Frank Wormuth toch het onderspit delven. Het werd 2-1.
De Alkmaarders openden het bal in de beginfase door al snel op voorsprong te komen. Stengs dribbelde naar rechts en met zijn verkeerde been haalde de buitenspeler verwoestend uit: 1-0. Ook daarna bleef AZ dreigend en moest Blaswich handelend optreden op een inzet van Seuntjens. 

Kans Dalmau

Heracles kwam daarna wat beter in de wedstrijd en dat leidde tot een goede mogelijkheid van Dalmau, die op aangeven van Kuwas naast tikte. Tien minuten voor rust kreeg de Spaanse spits een nog grotere kans. Czyborra kwam door op links en met een lage voorzet vond hij de vrijstaande Dalmau, maar het hoge schot van de clubtopscorer werd gepareerd door Bizot. 

Gelijkmaker Kuwas

Drie minuten voor rust was het wel raak voor de Almeloërs. Kuwas werd vrijgespeeld door Czyborra en schoot in eerste instantie op Bizot, maar in de rebound was het wel raak de aanvaller uit Curacao, die daarmee zijn tiende van het seizoen maakte. 

AZ weer op voorsprong

Ook in de tweede helft kwam de thuisploeg het best uit de kleedkamer en kreeg het mogelijkheden op een tweede treffer. Een doelpunt van Koopmeiners werd tien minuten na rust onterecht afgekeurd. Halverwege de tweede helft kwam AZ alsnog op voorsprong. Gudmundsson raakte de paal, maar omdat de bal weer voor zijn voeten belandde kon de IJslandse aanvaller de rebound vakkundig binnenschieten: 2-1. 

Duarte dicht bij gelijkmaker

Invaller Duarte was daarna nog dicht bij de gelijkmaker, maar zijn fraaie schot van afstand belandde op de paal. Heracles mocht daarna nog hopen op een goed resultaat, mede doordat AZ de wedstrijd niet in het slot gooide, maar uiteindelijk bleef het bij 2-1 in Alkmaar en daardoor kan Heracles zich opmaken voor een spannend slot van de competitie om de play-offs veilig te stellen.

AZ - Heracles Almelo 2-1

1-0 Stengs (8)
1-1 Kuwas (42)
2-1 Gudmundsson (66)
Arbiter: Mulder
Geel: Wijndal, Koopmeiners, Gudmundsson, Konings
AZ: Bizot; Svensson, Vlaar, Koopmeiners, Wijndal; Midtsjø (Wuytens/88), Til, Maher; Stengs, Seuntjens (Boadu/84), Gudmundsson.
Heracles Almelo: Blaswich; Breukers, Rossmann, Van den Buijs, Czyborra; Osman (Konings/83), Dos Santos (Duarte/57), Merkel; Kuwas, Dalmau, Peterson (Drost/69).
Bekijk hier de uitslagen en stand in de eredivisie en de statistieken van Heracles Almelo. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.