Sport

Programma: Twente Vrouwen kan titel pakken, belangrijk duel Quick'20 en Coulisse/Twente

Programma deze week
Programma deze week © RTV Oost
Na de hectische afgelopen sportweek, staat er deze week een stuk minder op het programma. Doordat Koningsdag in het weekend valt, is er zaterdag helemaal geen sport en zondag weinig. Hieronder een overzicht van deze week.

Betaald voetbal

Deze week is er alleen een doordeweekse ronde in de eredivisie. De ronde die komend weekend op de rol stond, is verplaatst naar 15 mei. Gisteravond verloor Heracles bij AZ. Vanavond komt PEC Zwolle in actie, thuis tegen FC Groningen.
In de Keuken Kampioen Divisie spelen FC Twente en Go Ahead Eagles de laatste duels om des keizers baard. Vrijdag gaat Twente op bezoek bij NEC en komt RKC op bezoek in Deventer.

Amateurvoetbal

In het amateurvoetbal is er een inhaalronde. Enkele daarvan zijn doordeweeks, de meeste op zondag. Quick'20 speelt dan tegen Hercules in de 3e divisie. Op Koningsdag wordt er uiteraard niet gevoetbald.

Vrouwenvoetbal

Vrijdagavond kunnen de vrouwen van FC Twente het goede voorbeeld van de mannen volgen en kampioen worden. Ze zijn dan wel afhankelijk van Ajax, dat punten moet verspelen tegen ADO Den Haag. Twente dient dan zelf te winnen bij PSV.

Basketbal

Landstede Basketbal speelt deze week de laatste twee wedstrijden van de reguliere competitie. Morgen gaat het op bezoek bij New Heroes en zondag is de laatste wedstrijd thuis tegen ZZ Leiden, de koploper. Landstede kan in dat duel mogelijk de koppositie overnemen als als nummer één de play-offs in gaan.

Softbal

De dames van Tex Town Tigers komen deze week op zondag in actie. Terrasvogels is dan twee keer de tegenstander.

Squash

De squashers van Coulisse/Twente spelen vanavond de topper tegen Victoria. Een belangrijk duel om zicht te houden op de koppositie in de eredivisie. Koploper Drachten speelt bij laagvlieger Squash City.
Bekijk hier het volledige programma, de uitslagen en standen.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.