FC Twente

Kampioen FC Twente gehuldigd door 20.000 fans voor De Grolsch Veste

Op het parkeerterrein van De Grolsch Veste is FC Twente door 20.000 fans gehuldigd voor het kampioenschap in de Keuken Kampioen Divisie.
FC Twente werd gistermiddag kampioen door thuis met 0-0 gelijk te spelen tegen Jong AZ. Door het puntverlies van Sparta Rotterdam bij Jong PSV (2-0) werd de titel veiliggesteld. Daardoor spelen de Enschedeërs volgend seizoen weer in de Eredivisie.
De huldiging werd afgetrapt door de band The Euro's en liet het cabarettrio 'Supportersvereniging Stokkum Oost' van zich horen. Verder werden alle prijzen die ooit gewonnen zijn laten zien door een speler uit die generatie. Materiaalman Jacob Malki kreeg zijn eigen t-shirt. Tot slot werden de spelers gehuldigd door de fans.
Volgens de politie verliep de huldiging goed. "Mooi feest met een goede sfeer", schrijft de politie op Twitter. Er werden drie mensen aangehouden.
Oud-spelers lieten alle gewonnen prijzen zien (foto: Pro Shots)

Gouden Keuken Kampioen Schild

Wout Brama kreeg uit handen van burgemeester Van Veldhuizen het 'Gouden Keuken Kampioen Schild' uitgereikt. Een prijs voor de kampioen van de Keuken Kampioen Divisie, naast de kampioensschaal. Op zijn beurt gaf Brama de prijs aan fan Laurens. Hij bezocht dit seizoen elke uit- en thuiswedstrijd van FC Twente.

Kijk hier de hele huldiging terug:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.