Bar Bruut

Uitbater Kooistra wil 'brute' heropening nu vergunning Bar Bruut in Zwolle eindelijk binnen is

Een 'bruut' feest, dat moet de heropening van Bar Bruut in Zwolle worden nu de vergunning aan uitbater Bob Kooistra eindelijk is verleend. Grote acts op straat, cameraploegen erbij... Het kan Kooistra niet gek genoeg.
Maar voor het zover is, moet er nog wel een aantal organisatorische zaken afgehandeld worden, zo vertelt hij. "We moeten eerst nog aan een paar voorwaarden voldoen voor we open mogen. In sommige eisen gaat nog wel wat tijd zitten."
Toch hoopt Kooistra binnen een week of twee, drie, open te kunnen. Dat daar door het Zwolse uitgaanspubliek reikhalzend naar uit wordt gekeken, is volgens hem wel duidelijk. "Bar Bruut is echt een gemis in de stad. Ik krijg ook veel vragen: 'Wanneer kun je weer open?' Er hangt veel enthousiasme omheen."

Strijd met gemeente

Kooistra nam de zaak vorig jaar zomer over van de oud-eigenaar. Hoewel hij toen nog geen vergunning had, mocht de bar van de gemeente toch open blijven. Maar toen er in oktober een granaat aan de deurklink hing, verviel het gedoogbeleid. Sindsdien wachtte Kooistra op een vergunning.
"We dachten dat de vergunning gewoon op de stapel lag", zegt Kooistra. "Maar vanaf het moment dat de granaat aan de klink hing, werd het een strijd met de gemeente om de vergunning alsnog te krijgen. En dat terwijl ik er gewoon recht op had."

Rust

Na maanden steggelen heeft Kooistra de vergunning nu dus binnen. De sluiting van zijn zaak, die bijna een halfjaar duurde, heeft wel wat financiële gevolgen voor de uitbater gehad. Kooistra: "Normaal gesproken zijn zulke kosten niet te dragen. Gelukkig heb ik nog een ander bedrijf, waardoor ik de kosten kon blijven betalen."
"Daarnaast heb ik goede afspraken gemaakt met de leveranciers. Ik heb me niet laten kisten en alles op alles gezet, om toch weer open te kunnen." En nu dat moment eindelijk daar is? "Dat geeft rust."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.