Bewoners Meulenhof in Tubbergen naar nieuw onderkomen

Een grote volksverhuizing vandaag bij verpleeghuis Meulenhof in Tubbergen. De 33 bewoners worden in één dag naar hun nieuwe onderkomen verhuisd.

“De afgelopen tijd is er natuurlijk al heel veel gebeurd”, zegt leidinggevende Esther Hindriksen van Meulenhof. “Maar vandaag gaat het dan echt gebeuren. En dan is het prachtig om te zien dat iedereen meewerkt. Vaste medewerkers, vrijwilligers, familie. Iedereen draagt zijn of haar steentje bij.”


Filevorming

In de gang tussen het oude en nieuwe gedeelte is soms sprake van filevorming. Bedden worden gebruikt als transportmiddel voor het interieur. In de lift kan maar één bed tegelijk.

Bewoners konden kiezen om op hun kamer te blijven of te helpen met verhuizen. Wie dat niet wilde kon terecht in de kantine van de naastgelegen voetbalvereniging TVC. Daar is een dagprogramma samengesteld met onder andere een quiz en lekker eten en drinken. Vanmiddag was in de kantine zelfs een rustuurtje ingepland.


Rode loper

Aan het eind van de middag worden de bewoners over een rode loper en tussen een haag van personeel naar hun nieuwe onderkomen gebracht. De vleugel waar ze tot vandaag woonden wordt binnenkort gesloopt om plaats te maken voor eenzelfde vleugel als waar ze vanaf vanavond wonen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Tubbergen Noordoost-Twente Nieuws
Deel dit artikel: