Topvolleybal Zwolle

Doek valt definitief voor Topvolleybal Zwolle, doorstart in Tweede Divisie

Coniche Topvolleybal Zwolle
Coniche Topvolleybal Zwolle © Orange Pictures / Ron Jonker
Het is defintief gedaan met Zwols volleybal op niveau. Coniche Topvolleybal Zwolle degradeerde vorige maand al uit de eredivisie, maar speelt volgend seizoen ook niet in de Topdivisie. Het geld in Zwolle is op. 
De club gaat nu verder in de Tweede Divisie waar voornamelijk recreanten uitkomen. Van volleybal op niveau is dan geen sprake meer, en dus zullen vrijwel alle spelers op zoek gaan naar een andere club. Jelle Hilarius is de eerste speler die al een transfer heeft aangekondigd. Hij speelt komend seizoen voor Orion. De verwachting is dat er snel velen zullen volgen.
In totaal was er 15.000 euro aan sponsorgeld nodig om in de Topdivisie te kunnen acteren. Bovendien waren er ook nog geen nieuwe bestuursleden gevonden. De Nevobo eiste voor 1 mei duidelijkheid, maar VC Zwolle en het stichtingsbestuur hebben de knoop dus nu al doorgehakt. 
Coniche was de afgelopen drie jaar naamgever van Topvolleybal Zwolle. Daarvoor behaalde de club onder de naam Landstede meerdere succesen met als absoluut hoogtepunt de landstitels in 2013, 2014 en 2015. Na 29 jaar komt er nu een einde aan topvolleybal in Zwolle. 
RTV Oost maakte eerder een reportage bij de laatste wedstrijd van Topvolleybal Zwolle in de eredivisie. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.