nieuws

Bermen Kanaal Almelo-De Haandrik afgezet vanwege doorgeroeste damwanden

De provincie zet de bermen langs het kanaal af
De provincie zet de bermen langs het kanaal af © News United / Emiel Geerding
Provincie Overijssel heeft in de berm van het Kanaal Almelo-De Haandrik barricades laten plaatsen. Dit is gedaan met het oog op de doorgeroeste damwanden die op sommige plekken nog maar 1 millimeter dik is.
Met de afzetting hoopt de provincie te voorkomen dat bestuurders van auto's en vrachtwagens door de berm rijden of hun voertuig er parkeren. Als dat gebeurt neemt de druk op de zwakke damwanden toe, waardoor deze het kunnen begeven.

Drie trajecten onderzocht

Eerder deze maand werd bekend dat het gespecialiseerde bureau Beens Groep in opdracht van de provincie een uitvoerig onderzoek heeft afgerond naar de situatie rond het intussen veelbesproken kanaal. De Beens Groep nam in totaal drie trajecten onder de loep: rond Vriezenveen, Daarlerveen en Vroomshoop.
In het rapport – opgevraagd door RTV Oost – luiden de onderzoekers de noodklok. De damwanden moeten op zeer korte termijn worden versterkt, zo waarschuwen de onderzoekers.

Herstelwerkzaamheden

Vanaf volgende maand beginnen de werkzaamheden aan de wanden in Vriezenveen. Na de zomervakantie beginnen de herstelwerkzaamheden in Daarlerveen en Vroomshoop.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.