anna van der breggen

Vijf op een rij voor Van der Breggen: "Winnen blijft leuk"

Anna van der Breggen
Anna van der Breggen © Pro Shots
"Winnen blijft leuk", sprak Anna van der Breggen vanmiddag na haar vijfde opeenvolgende overwinning in de Waalse Pijl. De Zwolse wereldkampioen op de weg kwam als eerste boven op de Muur van Hoei, voor haar landgenote Annemiek van Vleuten.
"Wat een lekker gevoel om me zo weer te voelen", sprak de opgeluchte Van der Breggen tegenover de NOS. "Je moet een beetje aanvoelen hoe je de klim in moet delen en je bent afhankelijk van anderen. Als je niet kan, kan je niet meer en als je nog wel kan, kan je nog wel."

"Gewoon doortrappen"

"Het doet iets minder pijn als je voorop ligt, maar je schiet wel helemaal vol", vervolgt ze. "Dat is de Muur, gewoon doortrappen op het moment dat je denkt dat je niet meer wilt. Winnen is altijd lekker natuurlijk. Twee jaar geleden begonnen we als ploeg hier ook met winnen en vorig jaar hebben we een absurd jaar gehad. Nu merk ik wel dat als het jaar even wat minder begint, dat je dan wel waardeert wat voor een gek jaar vorig jaar was. Hoe onwijs gaaf dat was", aldus Van der Breggen, die vorig jaar met overmacht de wereldtitel veroverde.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.