PEC Zwolle

PEC Zwolle bewerkstelligt lijfsbehoud na knappe zege op FC Groningen

PEC Zwolle heeft zich in eigen huis definitief verzekerd van een langer verblijf in de Eredivisie. In het restant van 34 minuten tegen FC Groningen werd knap een 1-2 achterstand ongedaan gemaakt en uiteindelijk met 3-2 gewonnen. Daardoor is de ploeg van Jaap Stam zeker van lijfsbehoud.
Vorige week woensdag, toen het duel gestaakt werd wegens aanhoudende onweer, leidden de bezoekers met 1-2. Sierhuis wist toen voor rust zijn ploeg op voorsprong te schieten. Na rust bracht Thy PEC Zwolle langszij door op aangeven van Paal vakkundig de 1-1 binnen te koppen. Vlak voordat het onweer begon, wisten de bezoekers wederom op voorsprong te komen via Gladon, die met een geplaatst schot Boer wist te verschalken.

Van Polen belangrijk

In het restant van het duel wist Van Polen vanavond een kwartier voor tijd zijn ploeg op gelijke hoogte te brengen. Na een vrije trap van Hamer kon de aanvoerder van dichtbij de 2-2 binnen te werken. 

Thy ook vanavond trefzeker

De gastheren roken bloed en ging vol voor de overwinning. Dat betaalde zich uit, want aan de rechterkant van het veld wist Van Crooij de inlopende Thy te vinden en de Duitse spits maakte oog-in-oog met Padt geen fout: 3-2. De bezoekers probeerden in het vervolg nog de gelijkmaker te forceren, maar slaagde uiteindelijk niet in die opzet en daardoor is PEC definitief verzekerd van nog een seizoen Eredivisie. 

PEC Zwolle - FC Groningen 3-2

0-1 Sierhuis (20)
1-1 Thy (47)
1-2 Gladon (55)
2-2 Van Polen (76)
3-2 Thy (81)
Arbiter: Van den Kerkhof
Geel: Clement, Ehizibue, Van Crooij
PEC Zwolle: Boer; Ehizibue, Lachman, Van Polen, Paal; Hamer, Namli, Clement; Van Crooij, Thy, Van Duinen
FC Groningen: Padt, Zeefuik, Te Wierik, Chabot, Handwerker, Doan, Bruns, Memiševic, Bel Hassani, Gladon en Sierhuis (Mahi/71).
Bekijk hier de uitslagen en stand in de eredivisie en de statistieken van PEC Zwolle.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.