nieuws

Grote controle A1 in Deventer: ruim 50.000 euro, 10 auto's in beslag genomen en 5 aanhoudingen

Grote controle A1 in Deventer: ruim 50.000 euro, 10 auto's in beslag genomen en 5 aanhoudingen
Grote controle A1 in Deventer: ruim 50.000 euro, 10 auto's in beslag genomen en 5 aanhoudingen © News United / Rens Hulman
Bij een grote verkeerscontrole op de carpoolplaats langs de A1 bij Deventer heeft de Belastingdienst 52.000 euro geïnd en 10 auto's in beslag genomen vanwege openstaande belastingschulden. De politie hield vijf mensen aan.
Van deze vijf werden er drie aangehouden vanwege het aantreffen van inbrekerswerktuig. Ook is hun auto in beslag genomen vanwege openstaande boetes die niet betaald konden worden. Daarnaast werden er twee mensen aangehouden vanwege belediging. Ze wilden niet meewerken aan de controle en scholden agenten uit.
Verder deelde de politie 34 bekeuringen uit, waarvan het grootste deel voor door rood rijden. Ook reden sommige mensen te hard, hadden ze geen rijbewijs bij zich en hadden ze een telefoon vast tijdens het rijden. 
De controle was een samenwerking tussen de politie, RDW en Belastingdienst. Medewerkers van Handhaving & Toezicht van de gemeente Deventer leidden de verkeersstromen op de controleplaats in goede banen.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.