PS2019

SGP en 50PLUS nieuwe beoogde kandidaten in coalitie Overijssel na vertrek PvdA

De zoektocht naar een nieuwe coalitie in Overijssel gaat verder met een nieuwe informateur. Na het vertrek van de PvdA blijkt een doorstart van de overgebleven partijen (CDA, VVD, CU en Forum voor Democratie) niet mogelijk. Vooral voor ChristenUnie is een nieuwe, vijfde partij in de coalitie een absolute voorwaarde, bleek vanavond tijdens een ingelast debat.
De partijen 50PLUS en SGP zijn de beoogde kandidaten om het gat te vullen. "Verschillende partijen zien ons als een betrouwbare middenpartij", zegt Fred Kerkhof van 50PLUS. VVD en het Forum voor Democratie hebben een voorkeur voor deze partijen uitgesproken.
Eddy van Hijum (CDA) wil een brede verkenning en geen andere partijen uitsluiten: "Maar deze coalitie behoort tot de mogelijkheden".
Voor ChristenUnie is dat nog geen uitgemaakte zaak. Fractieleider Renate van der Velde wil liever met GroenLinks samenwerken. 

Nieuwe informateur

Een nieuwe informateur zal de nieuwe besprekingen leiden. Daarbij is de naam Bart Krol genoemd. De oud-gedeputeerde van de provincie Utrecht zal de plaats in moeten nemen van Geert Jansen. Hij is de komende periode niet beschikbaar.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.