deventer

Droom in vervulling: eerste officiële wandelvierdaagse in Deventer van start

Een lang gekoesterde wens van fanatieke wandelaars in Deventer is in vervulling gegaan. De stad heeft een eigen officiële wandelvierdaagse. Vanochtend vroeg vertrokken de deelnemers voor hun eerste wandeltocht over 20, 30 of 40 kilometer.
Traditiegetrouw vindt in mei ook weer de avondvierdaagse van Deventer plaats. De organisatie van dat evenement sprak vorig jaar al uit dat het daarnaast graag een wandelvierdaagse wil toevoegen aan de kalender. Dit jaar, waarin de avondvierdaagse voor de 75e keer wordt gehouden, kunnen wandelaars zich voor het eerst uitleven tijdens het nieuwe evenement.
Het verschil tussen een officiële wandelvierdaagse en een avondvierdaagse zit hem onder meer in de afstand. En daarmee ook in het deelnemersveld. Een avondvierdaagse wordt doorgaans gekenmerkt door schoolkinderen en sporadische wandelaars, die kunnen kiezen tussen afstanden van pak hem beet 5 en 10 kilometer. Een officiële wandelvierdaagse is langer, vraagt logischerwijs meer van de deelnemers en wordt in de regel overdag gelopen.

Opkomst

Harry Muilerman van de organisatie is tevreden met de opkomst bij deze eerste editie. "In Nijmegen hadden ze ook niet gelijk 47.000 deelnemers. Dit is voor ons de eerste keer en dan is 500 deelnemers best veel." Een ervaren wandelaar vindt dat Deventer niet met Nijmegen vergeleken kan worden. "Nijmegen loop je voor de kick, dit is meer voor de natuur en de kleinschaligheid."
Vandaag leidt de route de deelnemers naar de omgeving van Twello. Morgen staan Schalkhaar en Diepenveen op het programma, zaterdag gaat de karavaan richting Colmschate en Lettele. Zondag sluiten de wandelaars de vierdaagse af met een tocht door het gebied ten noorden van Colmschate.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.