heracles

eSporter Bryan Hessing gaat voor landstitel met Heracles Almelo

Heracles Almelo strijdt vanmiddag in de finale tegen FC Groningen om de landstitel. Niet op het veld, maar op de spelcomputer. Bryan Hessing speelt namens de zwart-witten de allesbeslissende wedstrijd op de Xbox.
De eDivisie is een soort Eredivisie, maar dan voor spelers van de FIFA-spellen. Alle achttien eredivisieclubs worden vertegenwoordigd door een eSporter. Bij Heracles Almelo is dat Bryan Hessing. De eSporters spelen in de eerste seizoenshelft tegen elkaar op de PlayStation en na de winter barst de strijd los op de Xbox.
"Daar komt wel wat spanning bij kijken, ja", blikt Bryan vooruit op de finale van vanmiddag. Hij bereidt zich voor door vooral heel veel FIFA te spelen en te trainen op specifieke situaties. "Corners, vrije trappen... in een finale kan dat echt het verschil maken."

Eerder gespeeld

Om 15.30 uur is de finale live te zien op FOX Sports. Samen met zijn fans kijkt Bryan zijn eigen wedstrijd in het Polman Stadion in Almelo. Dat kan, omdat de finale al eerder gespeeld is.
Dinsdag is het duel opgenomen in de studio van de tv-zender. Of Bryan erin geslaagd is om de landstitel te veroveren, weten we later vanmiddag.
Bryan Hessing won in de halve finale van Excelsior
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.