Deventer

Bloemen voor slachtoffers dodelijk ongeluk A1 Deventer verplaatst

Rijkswaterstaat onderzoekt patroon tussen fatale snelwegongelukken
Rijkswaterstaat onderzoekt patroon tussen fatale snelwegongelukken © Rens Hulman / News United
De bloemen die maandagavond langs de A1 bij Deventer zijn gelegd, zijn door Rijkswaterstaat weggehaald. Ze zijn overgebracht naar een locatie in Apeldoorn.
De bloemen lagen bij de snelweg, omdat maandagochtend op die plek vier twintigers omkwamen bij een ongeluk. De auto van de mannen raakte van de weg en botste op een paal met matrixborden in de berm. De oorzaak blijft na uitvoerig onderzoek van de politie onbekend. 

Herdenken

Tientallen mensen kwamen die avond bijeen op de ongevalslocatie om de mannen te herdenken. Rijkswaterstaat verlaagde met behulp van de matrixborden de maximumsnelheid en hield samen met de politie toezicht op de veiligheid. 
De bloemen zijn verplaatst in verband met die veiligheid. "Voor de mensen die stoppen langs de snelweg is het gevaarlijk, maar ook overig verkeer kan erdoor worden afgeleid. We willen niet dat er na zo'n tragisch ongeluk opnieuw een ongeluk gebeurt." Rijkswaterstaat heeft de bloemen verplaatst naar een locatie in Apeldoorn: "De nabestaanden weten ervan". 

Patronen

Rijkswaterstaat gaat onderzoeken of er een patroon zit in de fatale snelwegongelukken bij matrixportalen deze week. Afgelopen maandag kwam ook een 19-jarige vrouw om het leven bij een ongeluk op de A28 bij Staphorst. De auto raakte van de weg en belandde via de vangrail tegen een paal van een portaal.
"Dat is een standaardprocedure. Wij zijn constant bezig met de veiligheid op en langs onze snelwegen." Daarbij kijkt Rijkswaterstaat ook naar het dodelijke ongeluk gisteren op de A12 bij Den Haag, waarbij vier inzittenden om het leven kwamen. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.