Dafne Schippers

Wereldster Dafne Schippers weer in actie tijdens FBK Games

Dafne Schippers is populair in Hengelo
Dafne Schippers is populair in Hengelo © Pro Shots
Goed nieuws voor de atletiekliefhebber in de regio. Ook dit jaar verschijnt Dafne Schippers weer aan de start staan bij de FBK Games in Hengelo. Ze is op zondag 9 juni de belangrijkste deelneemster op de 100 meter.
De tweevoudig wereldkampioene op de 200 meter is samen met de reeds eerder aangekondigde Churandy Martina al jaren de crème de la crème van de Nederlandse topatletiek op sprintgebied.

Geweldige sfeer

Schippers, meervoudig wereldkampioen, komt graag naar Hengelo. Het is de plek waar ze voor het eerst in haar carrière onder de 11 seconden op de 100 meter liep. In 2015 zette ze Hengelo in vuur en vlam met een tijd van 10.94, nog altijd het baanrecord. Schippers die momenteel op trainingskamp is in Florida kijkt uit naar haar optreden in Hengelo: "Ik heb er heel veel zin in om ook dit jaar weer aan de FBK Games mee te doen. Inmiddels voelt het heel vertrouwd en de sfeer is geweldig met de massale steun van het thuispubliek. Dat doet echt iets met je. Ik verwacht weer een hele mooie wedstrijd!"
Dafne Schippers is populair in Hengelo
Dafne Schippers is populair in Hengelo © Pro Shots
Fotograaf: Pro Shots

Uit hun dak

Ellen van Langen, verantwoordelijk voor het atletenveld bij de FBK Games, is vanzelfsprekend blij met de komst van Schippers: "Als organisatie willen we graag atletiek- én sportfans de kans bieden om absolute wereldsterren dicht bij huis aan te kunnen moedigen. En dan mag Dafne natuurlijk niet ontbreken op het enige internationale atletiekevenement dat ons land rijk is. We zijn blij dat ze er ook dit jaar weer bij is als tweevoudig wereldkampioen. Topatletes zoals Dafne krijgen niet vaak de kans om voor eigen publiek te lopen. Als Dafne aan de start verschijnt en het startschot valt, gaan alle Nederlandse sportfans compleet uit hun dak. Ze is ongekend snel over 100 meter en dat is prachtig om te zien."
De familie is ook altijd aanwezig om haar aan te moedigen in eigen land
De familie is ook altijd aanwezig om haar aan te moedigen in eigen land © Pro Shots
Fotograaf: Pro Shots

Atletiekfeest

Ook meeting director Hans Kloosterman kijkt uit naar Pinksterzondag: "De FBK Games draait om topatletiek en entertainment. Als grote wereldster zorgt Dafne Schippers voor beide. Gefocust in de startblokken met als enige doel de winst, maar buiten de atletiekbaan altijd open en enthousiast richting haar fans. Dat is Dafne. Samen met haar en al onze fans en vrijwilligers zorgen wij op 9 juni voor de best mogelijke omstandigheden voor een geslaagd atletiekfeest in Hengelo."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.