nieuws

Nabestaanden kruipruimtemoord Zwolle houden emotioneel betoog

Onderzoek op de Van Zuijlenware in Zwolle
Onderzoek op de Van Zuijlenware in Zwolle © RTV Oost
Nabestaanden van de Turkse Zwollenaar die begin vorig jaar in stukken onder de vloer van zijn oude kameraad De G. werd gevonden, hebben emotionele verklaringen voorgelezen in de rechtszaal. "De verdachte heeft niet alleen Deniz vermoord, maar de hele familie ontzield." Vandaag dient de rechtszaak over de zogenoemde kruipruimtemoord. 
Zwollenaar Mark de G. wordt ervan verdacht dat hij Deniz door het hoofd heeft geschoten, in stukken heeft gezaagd en de lichaamsdelen vervolgens heeft verstopt in de kruipruimte van zijn huis.
"Als ik het woord kruipruimte hoor, gaan de rillingen over mijn lijf", zegt de moeder van Deniz. "Niet mijn lichaam, maar mijn ziel doet pijn. Ik zoek licht in het duister bij het graf van mijn zoon. Daar ben ik dagelijks. Soms ga ik er zelfs 's nachts met een zaklamp naartoe en vraag hem dan: wist je niet hoe beestachtig Mark was?"

Moederhart in brand

Ze vervolgt: "Mijn moederhart staat in brand. Ik ben verscheurd door intens verdriet. Nog steeds heb ik het beeld voor me van zijn onthoofde lichaam en losse ledematen in het zand."
Niet alleen de moeder van Deniz heeft gesproken. Ook de weduwe nam het woord: "Ik wil dat je me aankijkt. Ik wil je laten weten wat je ons hebt aangedaan. We waren beste vrienden, woonden zelfs een keer samen in één huis. Verbijsterd was ik dan ook dat je een man met twee gezichten blijkt. Je hebt een kant van jezelf laten zien die ik nog niet kende. Een duistere kant."

Horrorfilm

"Het leven is niet meer vanzelf", gaat de weduwe verder. "Deze horrorfilm begint telkens opnieuw, opnieuw, opnieuw. Voor mijn gevoel is geen straf genoeg. Jij verdient een levenslange opsluiting in het stikdonker."
Ook de dochter van Deniz laat haar hart spreken, terwijl ze de hand van haar moeder vasthoudt: "Nooit meer kan ik tegen je zeggen 'ik hou van jou'. Nooit meer kan ik je lekker knuffelen. Als ik een wens mocht doen, zou ik je terugwensen. Maar dat is onmogelijk. "

Schadevergoeding

Namens de nabestaanden heeft advocaat Korver een schadevergoeding ingediend van ruim 200.000 euro. "Het gaat om shockschade. Alle nabestaanden zijn geconfronteerd met het ernstig verminkte lichaam van hun dierbare."
Later vandaag zal de strafeis bekend worden tegen verdachte Mark de G.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.