nieuws

Drie jaar cel en tbs geëist tegen verdachte 'kruipruimtemoord' Zwolle

Er is niet genoeg bewijs dat Zwollenaar Mark de G. zijn oud-kameraad Deniz vorig jaar februari door het hoofd heeft geschoten. Dat zegt het OM. Het kan ook een zelfdoding zijn geweest, zoals de verdachte zelf beweert. Wel vindt justitie bewezen dat hij het slachtoffer in stukken heeft gezaagd en verstopt in de kruipruimte van zijn huis. Tegen Mark is drie jaar cel en tbs met voorwaarden geëist.
Het slachtoffer was op de fatale avond op bezoek bij Mark, waarschijnlijk om drugs te gebruiken. Uit onderzoek blijkt dan ook dat er in zijn lichaam een hoge dosis cocaïne en medicatie aanwezig was. Volgens de verdachte is Deniz daardoor compleet doorgedraaid en heeft hij zichzelf door het hoofd geschoten. "Ik wilde dat nog verhelpen, maar dat lukte niet."
Volgens het OM is er bewijsmateriaal dat kan wijzen op het scenario doodslag, maar tegelijk op het scenario zelfdoding. "We kunnen dus niet bewijzen dat Mark zijn oud- kameraad van het leven heeft beroofd." 

In stukken gezaagd

Nadat Deniz was overleden wist de verdachte naar eigen zeggen niet meer wat hij moest doen en dronk zich een stuk in de kraag en liet het levenloze lichaam op de bank liggen. De volgende dag bedacht hij dat het handiger was als hij het op een vermissing zou laten lijken.
Mark zaagde vervolgens het lichaam van Deniz in stukken, stopte de delen in strijkzakken en verstopte ze onder de vloer. Ook ontdeed hij zich van de bebloede delen van het bankstel, het pistool waarmee Deniz was doodgeschoten, de telefoons van Deniz en verzon hij een alibi. Hij stuurde een bericht dat hij Deniz thuis had afgezet.

Drugshandel

Mark verzon naar eigen zeggen het verhaal om niet in problemen te komen met justitie door zijn verleden, hij was betrokken bij drugshandel. "Ik zou direct de schuld hebben gekregen." Hij was nog van plan om de zakken met lichaamsdelen te begraven: "Ik had al een schep gekocht." Maar daar kwam het niet meer van, omdat hij werd opgepakt. De aanhouding kwam nadat Mark aan zijn ex had opgebiecht dat Deniz in zijn huis was gestorven. 
Uit psychisch onderzoek blijkt dat de verdachte lijdt aan een anti-sociale persoonlijkheidsstoornis. Ook vertoont hij trekken van borderline. De deskundigen adviseerden een tbs-behandeling. De advocaat van Mark vindt dat het psychisch rapport niet juist is opgesteld. Hij vindt dan ook niet dat er tbs moet volgen. Hij vindt twee jaar celstraf voldoende.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.